oj walnelo stawki w #it i powrot do #programista15k teraz to znow dobra stawka. Kiedys sie bralo 150zl za godzinke i krecilo sie nosem bo inni mieli 170 a nawet slyszalo sie ze niektore kocury z hedge fundow amerykanskich dsostawali po 200. A teraz wlasna stawka okazuje sie najwyzsza na rynku. Fajnie w tym IT ze jak tylko jest okazja to cie firma wydyma. Widze po kontraktorniach tez ze zwolnili droga ekipe i nazatrudniali samych juniorow i glownie kobiety. Key account managerowie to mlode byczki ktore maja po 29 lat xD a wczesniejszy mial 45, mial auto firmowe i ostra pape, teraz zwolnili ich i zatrudnili mlodziakow za grosze juz bez auta.
Troche to smutne ze u mnie w firmie podwyzki po 1 zl na godzine gdzie kiedys standardem bylo 5zl nawet dla najgorszych zakal.
Idzie ten kryzys ogromnymi krokami i nie mowie tu o wawce ani krakowie. Info z polski powiatowej to ze zamykanych jest BARDZO duzo firm.
@slgdfhsdhjfbs: @2-aminopirydyna p---------e jak zwykle xD nie ma takich stawek na rynku. Nawet na grupkac na fb gdzie postuje sie tylko najwyzsze stawki jest cisza. Gnije z takiego p---------a ze albo jakis support na nadgodzinach i godzinowka wychodzi duzo bo duzo godzina a j---c cie farmazoniarzu j----y
@Fury_Warrior: Znam dwie takie osoby, ale to ich stawki wynegocjowane w 2022 roku. Od tego czasu wywalili 3/4 zespołu (w tym mnie), a im udało się zostać bo byli najdłużej stażem.
zeby wszyscy widzieli ktorzy natrafia kiedys na ten post. 2 powyzej nie ma zupelnie pojecia o rynku IT a sie wypowiadaja. justjoinit jest spoko ale to jest dla mas, znajdziesz tam robote i nawet za spoko kase ale nie o tym tu mowimy, mowimy o tym zeby nie plynac z nurtem i nie szukac posrednika tylko u zrodla za wieksza kase. gosc tez poleca upwork xDDDD to jest dla hindusow i wordpressow.
Kiedys sie bralo 150zl za godzinke i krecilo sie nosem bo inni mieli 170 a nawet slyszalo sie ze niektore kocury z hedge fundow amerykanskich dsostawali po 200.
A teraz wlasna stawka okazuje sie najwyzsza na rynku. Fajnie w tym IT ze jak tylko jest okazja to cie firma wydyma. Widze po kontraktorniach tez ze zwolnili droga ekipe i nazatrudniali samych juniorow i glownie kobiety.
Key account managerowie to mlode byczki ktore maja po 29 lat xD a wczesniejszy mial 45, mial auto firmowe i ostra pape, teraz zwolnili ich i zatrudnili mlodziakow za grosze juz bez auta.
Troche to smutne ze u mnie w firmie podwyzki po 1 zl na godzine gdzie kiedys standardem bylo 5zl nawet dla najgorszych zakal.
Idzie ten kryzys ogromnymi krokami i nie mowie tu o wawce ani krakowie. Info z polski powiatowej to ze zamykanych jest BARDZO duzo firm.
@Fury_Warrior: przecież to najgorsze miejsce do pracy. Trzeba już mieć nóż na gardle, żeby pracować u poganiaczy niewolników.
gosc tez poleca upwork xDDDD to jest dla hindusow i wordpressow.
Nawet z pośrednikiem można mieć bardzo dobrą kasę, wyższą niż pisałem w moim pierwszym komentarzu.
@Fury_Warrior: nie, wiem, nigdy nie szukałem, sami się odzywali.