Wpis z mikrobloga

Miałem 8 lat kiedy to pierwszy raz zobaczyłem. I tymi poradami do dziś się kieruje..
Pokojowa - Miałem 8 lat kiedy to pierwszy raz zobaczyłem. I tymi poradami do dziś się...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przecież era nie była wielka i była Polska, więc o czym ty gadasz

@Wloczykij2: Era była marką PTC.

Czy PTC była wielką korporacją? Reklama jest z 2002 roku. PTC miało wtedy około 2,4 miliona klientów abonamentowych, 1,8 miliona klientów prepaid, a przychody ze sprzedaży wyniosły prawie 5 miliardów. Mali to oni nie
  • Odpowiedz
@sergio_morello @MajorKusiol @T0pi5 @ButtHurtAlert

Muzyka jak kino pomimo rozwoju technologii, zalicza regres.
Do jakiegoś 2010 roku uwielbiałem słuchać polskiej muzyki. Dziś kiedy w końcu w showbiznes pompowany jest wielkimi pieniedzmi- serwuje się nam kalki z zachodu. Oczywiście kiedyś nasi rodzimi artyści też kopiowali ale ciężko było ich na tym przyłapać np Kazik zainspirował się od groma kawałkami np tata dilera to poprostu cypres hill. Dziś chłop kopiuje bit, flou,
  • Odpowiedz
@Pokojowa: Warto zwrócić uwagę na tempo tej reklamy. Jest spokojne, znajduje się miejsce na kadry bez treści mówionej. W ogóle jakby obejrzec dowolny blok reklamowy z tamtych czasów, to właśnie rzuca się w oczy - zupełnie inne tempo.

Te wszystkie rolki i tiktoki już chyba na zawsze zmieniły nasze oczekiwania co do treści, które przyswajamy.
  • Odpowiedz
@Kolegiusz: mieszasz, kręcisz prawdy, półprawdy i zwyczajne kłamstwa.
Muzyka nadal dobra powstaje. Mainstreamowa to ściema dla mas, zgoda, ale tak było zawsze. Tylko no dawniej było ciut lepiej, ale korpo zauważyły że ludziom wystarczy pasza dla świń.

Seriale nadal powstają świetne i mam na to mnóstwo przykładów. Chociażby BB, w którym sceny były powtarzane do oporu. Scenariusz tak samo. Samo w sobie BB nie jest wybitne pod względem fabularnym, to
  • Odpowiedz
@Zara_wracam

Tu czasami nie golą młodych chłopaków przed rozpoczęciem obowiązkowej służby wojskowej?

dokładnie tak

To za bardzo nie rozumiem tej wstawki. Tam ich zmuszano do golenia głowy.
  • Odpowiedz
@MajorKusiol chłop poleca mi breaking bad i pisze coś o mainstreamie xd już nie wspominając że to średni serial, bez podjazdu do np the wire(nakręcony prawie 30 lat temu!) czy gomory xd no jaki jeszcze serial polecisz? Better call Saul? Xd
  • Odpowiedz