Wpis z mikrobloga

Znowu można kupić limitowanego trezora, wcześniej się wyprzedały ale pewnie trochę zamówień anulowano (np. jak ja kupowałem to stworzyło dwa zamówienia, przez błędy strony)

#bitcoin #kryptowaluty
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@rochto: no limitowany jest jeden, trezor safe 5. Polecam jego albo safe 3, tańszy i fizyczne przyciski

@fervi w sensie ten porwany francuz? Tak, newsy chyba gruchnęły jak już byli bezpieczni
  • Odpowiedz
@assninja: w ogóle nie rozumiem fenomenu tych portfelu sprzętowych xd alternatywą dla hot walletów nie są bo to zupełnie inna kategoria a jako cold wallet można wykorzystać starego laptopa z linuxem. Nk wyjaśni na co to komu bo w moich oczach to łączy tylko negatywne strony obu rozwiązań xD
  • Odpowiedz
  • 3
@totem_lesnych_ludzi: możesz to wygodnie używać na komputerze online i pozostaje bezpieczne. Kluczy nie da się wydobyć przez secure element, laptop z linuksem nawet zaszyfrowany jest podatny np. na cold boot attack (ale to wiadomo, teoria, jak jesteś anonem który nie zadarł z kartelami) a przy tym mniej wygodny. Trezor itd jest po prostu zajebiście wygodny, równie wygodny jak hot wallet ale bezpieczny.

Trezora możesz dodatkowo używać jako TOTP, szyfrować pliki
  • Odpowiedz
  • 0
@pikachu-pikachu-2137: nie no, kupiłem nówke :P

ale tak właściwie nawet używany, zainfekowany przez KGB nadal byłby bezpieczny pod warunkiem że na niego importujemy seed, a nie generujemy za jego pomocą, oraz że wrzucimy oficjalny firmware
  • Odpowiedz