Wpis z mikrobloga

#prawo #alimenty #dlugi #pytanie #pytaniedoeksperta

Szukam jakiegoś eksperta bo mam pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mój biologiczny Ojciec nie płaci mi alimentów blisko 19 lat. Dostałem na piśmie, że jest mi winien około 70,000zł ale niestety mimo takiego czasu nie są w stanie nic zrobić z ściągnięciem tych pieniędzy.

No i moje pytanie brzmi czy ja mogę jakoś pomóc w tym procesie? Co robić by w końcu się ruszyli bo to nieśmieszny żart 19 lat nie mogą znaleźć chłopa który normalnie ma Facebooka i tam jest dostępny i mieszka w Polsce z tego co wiem XD Mam jego PESEL więc kurde mogą chyba sprawdzić jak zarabia i gdzie.

Inne pytanie czy jest możliwość sprzedania takiego długu za powiedzmy 20% jakimś podmiotom? Czy to już fantazja czysta?

Z góry bardzo dziękuję ()
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KjatanSveisson dzień dobry , nic się nie ds zrobić . Dowidzenia xd

Domyślam się że dostałeś pismo od komornika czyli nie musisz już tam iść.
Jeżeli wiesz gdzie jest to wzywaj bagiety s jak wiesz gdzie robi na czarno to też tam wezwij.

To tyle i aż
  • Odpowiedz
@KjatanSveisson lepiej pokombinuj tak byś nie musiał go później utrzymywać na starość, bo i takie chocki klocki są w naszym prawodawstwie ( ͡º ͜ʖ͡º) a kasy skoro sam nie płaci nie odzyskasz, jedynie co to możesz mu zaszkodzić jakimś donosem, czy coś ale czy warto zniżać się do takiego poziomu. Mi by się nie chciało, miałbym to w dupie i robił swoje.
  • Odpowiedz
Inne pytanie czy jest możliwość sprzedania takiego długu za powiedzmy 20% jakimś podmiotom? Czy to już fantazja czysta?

@KjatanSveisson: nie, roszczenie alimentacyjne nie podlega cesji

analiza akt u komornika i szukanie majątku, ewentualnie zaangażowanie jakiegoś biura detektywistycznego które ten majątek może ustalić.
  • Odpowiedz