Aktywne Wpisy

auto_reply +4
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +31
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

źródło: thewolfofwallstreet-fairydust
PobierzTak działa giełda i nie jako na tym zarabiamy(lub tracimy).
Jeżeli uważasz, że nasz system jest oparty na wirtualnej rzeczywistości zalecam historię firmy Enron, jej skandalu i tego jak kończy się operowanie na "wirtualnych" wartościach. Chiny zyskały znaczny
@SubsaharyjskaAlpaka: Tu nie ma co narzekać, trzeba tylko policzyć co się wydarzy jak choćby 5% z tego przepłynie na GPW
@SubsaharyjskaAlpaka: xd
@SubsaharyjskaAlpaka: Spółki zoo nie są notowane, ale poza tym, to owszem kapitał przepływa swobodnie i może bezpośrednio lub pośrednio zaparkować na GPW lub innych rynkach wedle uznania.
@SubsaharyjskaAlpaka:
całą dzisiejszą technologie od procesorów po usługi internetowe masz ze stanów i dzięki tamtemu kapitalizmowi xD
@Arriva: z pewnością nie jest to optymalne, ale dlaczego zakładać tak bezrefleksyjnie i powtarzać jak mantrę słowa które przytoczył @Jimmy_PoP
źródło: market-size-1024x620
PobierzMasz jakiś doktorat z tego tematu?
@SubsaharyjskaAlpaka: tak wygrają, że jak jedna spółka im upadała to musieli zamknąć giełdę, żeby wszystko nie p---------o xD
Co za niesamowite wysrywy