Aktywne Wpisy

QBA__ +986
Mirki pijcie ze mno kompot - przeszedłem do historii
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux

Jak bardzo złym pomysłem jest wyznanie miłości poprzez list wręczony osobiście? Chciałem porozmawiać z koleżanką, ale widać, że nie było to dla niej komfortowe, a na wyjście się nie zgodziła (pracujemy razem, ale nie w jednym pokoju). #zwiazki #podrywajzwykopem

źródło: temp_file8591802503897898139
PobierzTeorie są dwie:
1. Chińczycy znaleźli sposób jak wydajnie trenować na starych kartach. Jest to bardzo niedobre dla Nvidii, bo drastyczne spadnie
Wydaje mi sie ze to lewy import, ale co ja tam wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdyby to była tylko kradzież modelu, to akcje Nvidii by nie spadały.
Jeśli dzięki DeepSeek znalazł sposób jak można zrobić to samo mniejszą mocą obliczeniową, to jakim sposobem wzrośnie zapotrzebowanie
Nie, koniec bańki, bo DeepSeek znalazł sposób jak robić to samo bez kupowania tony kart od
Wszyscy myślą, że teoria z lewymi kartami jest najbardziej prawdopodobna dopóki nie zobaczą badań nad optymalizacją uczenia. Wtedy zmieniają zdanie. Zobacz na "Edit" na końcu z tego komentarza.
źródło: 1000025481
PobierzMoim zdaniem to jest scenariusz podobny do lpp rok temu. Wyszedł raport, akcje -30% , potem okazało się że to nie tak do końca i w sumie się nic nie stało o miesiąc później byliśmy na starych wycenach.
Tu będzie podobnie.
Przecież są badania: https://arxiv.org/abs/2501.12948
Na jakie mamy
Teraz podwazyles sam siebie, jak ja mam wierzyc w badania po 3 dniach od wypuszczenia modelu, człowieku, w dodatku przeprowadzone przez samych chinczykow.
@mk321: niech najpierw pokażą metodykę trenowania modelu to pogadamy bo są poważne wątpliwości co do tego na czym faktycznie trenowali ten model xD