Aktywne Wpisy

EpicSlavsquat +74
źródło: 1000077284
Pobierz
Teuvo +201
ile jeszcze wtyczek do przeglądarki potrzeba żeby normalnie można było z youtube korzystać
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien

Gdzie szukać pomocy kiedy przyszedł kryzys psychiczny? moi rodzice odeszli gdy byłam młoda. Później moje życie toczyło się dobrze, skończone studia, dobra praca, jakieś drobne sukcesy w moich pasjach (sport, muzyka), ogólnie na pozór raczej udane, dobre życie
natomiast teraz, kilkanaście lat później czuję się jakby te kilkanaście lat przezyła oszukując się, że jest dobrze i że mnie to nie ruszyło. Czuję się, jakbym wmawiała sobie, że jest przeciez wszystko dobrze, że radze sobie. Inni też tak to odbierali, wszyscy byli w szoku, że tak można sobie poradzić w takiej sytuacji. Nagle wszystko się sypnęło i tak mnie przytłoczyło, że nawet nie wiem co powiedzieć, nastał totalny mrok.
Dostrzegłam też dużo niezdrowych zachowań, które pewnie wynikają z tej traumy, a wcześniej myślałam, że po prostu taka jestem. Nagle uświadomiłam sobie, że te wszystkie lata żyłam w kłamstwie.
#psychologia #depresja #zycie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
W sumie poszłabym na psychoterapię, ale jak sobie pomyślę, że miałabym w tej chwili szukac kliniki, liczyć się z ryzykiem, że może terapeuta mi nie podpasuje to jakoś mnie to przerasta :/
mogę porozmawiać ze znajomymi, ale wiem, że to nic nie da
26 lat, męża, dzieci brak - rodzina jest, ale mało się kontaktujemy - nie było jakichś dramatów, ale no to jest taki typ ludzi, że nie chce mi się z nimi rozmawiać, raczej jakies small talki i spotkania przy większych okazjach
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz