Aktywne Wpisy

masternodeBTC +389
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się

GARN +147

#p0lka #bekazgrubasow #lekarz #plussize #truestory
źródło: temp_file6877741792696390549
PobierzPoza tym w takim przypadku tak czy siak dobrze byłoby schudnąć i jak problem nadal będzie to szukać przyczyny i wtedy się nie trzeba będzie z lekarzem kłócić, że to przez nadwagę.
Ja jestem w stanie całkowicie uwierzyć, że lekarz nie pozwalał się wypowiedzieć, że stereotypowo coś zakładał i nie chciał przez to przejść do badania, że był nieuprzejmy. Bo w tym nie ma nic dziwnego.
A że inne opinie są
Jak już ktoś wyżej wspomniał- główną przyczyną otyłości są zaburzenia psychiczne. Lekarz powinien pokierować, zasugerować kolejne wizyty lub konkretne leczenie.
Bazując na moich wspomnieniach z czasu studiów to przyszli lekarze mieli ogromne problemy z empatią, wielu miało zaburzenia odżywiania, których nie leczyli.
@walciak nie musiały, ale jest duża szansa, że mogły. To, że ktoś na coś choruje i do tej pory nie miał objawów, a pojawiły się nagle nie świadczy o tym, że wcześniej był zdrowy. Nie wiem jakie ta kobieta miała problemy, ale akurat nadwaga jest w schorzeniach kardiologicznych często wymieniana na pierwszym miejscu jako czynnik sprzyjający.
Coś podobnego jak z kobietą i okresem. Jeśli jest miesiączkującą kobietą, to każdy ból brzucha zostanie zrzucony na miesiączkę.
Tak prawie zginęła dziewczyna z mojej szkoły. Miała ogromny ból brzucha, poszła z mamą do lekarza - to miesiączka, przejdzie. Gdyby jej matka odpuściła, to już by nie żyła. Okazało się, że to wyrostek
@WielkiNos: jak miałem nadwagę, to wszystkie moje dolegliwości u jednego z lekarzy były spowodowane przez nadwagę. Jeszcze trochę to j----y by mi kaszel na nadwagę zrzucił. Kompletnie zero zainteresowania, aaa ma pan nadwagę, to dlatego. Proszę schudnąć. No to schudłem i dalej mam
Zła dieta i brak ruchu to przyczyna większości chorób cywilizacyjnych. Powiesz to grubasowi jako lekarz, ten do Ciebie nie wróci, a tylko wyrobi Ci opinię chama w środowisku pacjentów. Lepiej przepisać magiczne tabletki na leczenie objawów, zamiast zlikwidować chorobę u podstaw, redukując wagę. Wtedy pacjentka zadowolona, a lekarzowi wleci prowizja za przepisanie leku.