Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
pisze, że objawy ma od kilku dni, nadwagi nie ma od kilku dni tylko co najmniej od kilkunastu.

@krytyk1205 dopóty dzban wodę nosi dopóki się ucho nie urwie. Może do tej pory te problemy nie występowały, ale przyszedł czas, że się w końcu odezwały i nigdzie nie można wykluczyć, że to z powodu wagi.
  • Odpowiedz
jak miałem nadwagę, to wszystkie moje dolegliwości u jednego z lekarzy były spowodowane przez nadwagę.

@j557: @WielkiNos Jest jeszcze lepiej, jak moja matka chodziła po lekarzach to co trzeci mówił "jeśli miałaby pani nadwagę to zalecałbym schudnąć, a tak to nie wiem co pani powiedzieć". Trochę opadają ręce, ale przynajmniej wysyłali na kolejne badania. A teraz weź bądź lekko otyły i przyjdź z tym samym, no to w ogóle
  • Odpowiedz
  • 1
@WielkiNos wyjaśnisz po co zawsze jak wrzucasz screeny z grupek itp to podkreślasz najważniejsze informacje?

@BigSW podkreślam bo lubię, a poza tym dla ludzi, którym się nie chce czytać całości tylko szybko uchwycić istotę.
  • Odpowiedz
@WielkiNos Moim zdaniem spoko. Ja często czytam komentarze o lekarzach i jak widzę tego typu wpisy to jest to dla mnie równoważne z 6 gwiazdkami na 5. I chyba jeszcze nigdy się na takim lekarzu nie zawiodłem. Polecam to podejście.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: A ile gwiazdek powinien dostać lekarz, który nie stara się rozwiązać problemu?

@peszek_leszek Jak się nie stara skoro w komentarzu jest wyraźnie napisane że lekarz uważa że przyczyną problemu jest nadwagą. Ten ktoś oczekiwał magicznej pigułki która ten problem zakamufluje na jakie czas, co większości tego typu pacjentów i lekarzami odpowiada. Pacjent nie musi nic zmieniać, lekarz dostaje wczasy za przepisywanie drogich tabletek. Wszyscy są pozornie szczęśliwi. Ale
  • Odpowiedz
@CheSlaw: No nie... na studiach uczono nas, że jednak każdy pacjent powinien być wysłuchany i jeśli nie możemy pomóc to powinniśmy zlecić diagnostykę lub pokierować do kolejnych lekarzy. Zwłaszcza, że kardiolog ma możliwość wystawienia skierowań.
  • Odpowiedz
@CheSlaw: No nie... na studiach uczono nas, że jednak każdy pacjent powinien być wysłuchany

@peszek_leszek Ale właśnie chodzi o to że jestem praktycznie pewny że pani z nadwagą została wysłuchana i dostała trafna diagnozę przyczyn złego stanu jej zdrowia. Diagnoza jej się po prostu nie spodobała bo była w sprzeczności do tego co jej do tej pory wszyscy powtarzali. Musisz czytać to co jest napisane między wierszami.
  • Odpowiedz
@BigSW: no to wyobraź sobie jednak, że nie jest tak kolorowo. Miałem znajomych którzy mówili "ja nic nie jem a tyje" a jak mi wymienili swój jadłospis to tam wychdoilo lekko ponad 3.5k kcal. z samych posiłków. A do tego oczywiście jakieś przekąski typu baton itp
  • Odpowiedz