Wpis z mikrobloga

Przy sobocie zapytam o #polityka a konkretnie osoby, które głosowały na #po . Kurz już trochę opadł, emocje związane z "byle nie PiS" też. Więc jak teraz czujecie się z postulatami na 100 dni i cała resztą? Czy naprawdę postulat że jedyne co się zmieni to to, że zamiast znajomych PiS na stołkach będą znajomi z KO jest aż tak błędny? Dodam odrazu że nie głosowałem bo nie widzę w tym grajdole nikogo komu chciałbym dać nachapac się przez 4 lata. Nie chce też tutaj się z nikim wyzywać ani na siłę przekonywać. Ciekaw jest tylko czy dalej uważacie, że nie zrobili was w jajko
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czuczer to może zależeć od tego, jakie ma się oczekiwania. nie jestem idealistą. polityka jest walką o wpływy różnych grup interesów, tak jest na całym świecie.
PO nie rządzi samodzielnie, więc realizują jakiś mało konkretny wspólny program zamiast swojego.
ale i tak jestem zadowolony, jest lepiej niż myślałem rok temu. żałuję tylko że PSL przedostał się do władzy, bo to taki PIS light.
jest mniej złodziejstwa, zamiast systemowego grabienia na wszystkich
  • Odpowiedz
@czuczer: mimo wszystko cieszę się, że po wstaniu rano nie dowiaduję się, że o trzeciej w nocy zrobili w 5 minut projekt ustawy i trzy czytania żeby weszły w życie zanim ktokolwiek się dowie co jest w środku. Taka afera deweloperska ma przynajmniej ten pozytyw, że jest aferą która się ciągnie miesiącami, a nie czymś co zostało wepchnięte po cichu kolanem żeby kraj został postawiony przed faktem dokonanym.
  • Odpowiedz
@czuczer głosowałem na Polskę 2050 ale się wypowiem. Myślisz że ludziom tak zależy na tych 100 konkretach? Ja osobiście wątpię, żeby ktokolwiek wierzył że uda je się zrealizować w sto dni.
Myślę, że ludzie oczekiwali profesjonalnej ekipy i do dostali.
W mojej wsi, za pisu w------o nadlesniczego co był tu 30 lat i wsadzono nominanta partyjnego który pozatrudniał znajomych bez szkół leśnych. Przyszło PO i stary nadlesniczym wrócił.
  • Odpowiedz
@czuczer: 100 konkretów nigdy nie interesowało wyborców obecnej władzy, a zawrócenie z kursu na Węgry.
Odnośnie rządu, jest mocno średnio i mało sterownie. Mam wrażenie jakby nie było tam wizji Polski, a komunikacja z narodem nie istnieje. Daję takie 5/10, ale to i tak 10x lepsze, niż Polska pod wodzą Jarka i kleptokracji.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@k__p ostatnie zdanie pomine bo wchodzimy raczej już na preferencje wyborcze ale cała reszta to chyba jedyna trzeźwa ocena tego pierwszego roku
  • Odpowiedz