Wpis z mikrobloga

Da sie upaść niżej jako gracz? Gra w ktorej jedyny sens i cel jest budowanie postaci to chlopy kupuja przedmioty za prawdzwie pieniadze psując sobie rozgrywkę i jeszcze za to płacą xD Wam to powinni zaimplementować przycisk "ukończ grę wraz ze wszystkimi achivmentami na steam za jedyne 59,99$"

To już bardziej szanuje tych co kupuja pre-ordery

#pathofexile #pathofexile2 #poe #gry
L.....t - Da sie upaść niżej jako gracz? Gra w ktorej jedyny sens i cel jest budowani...

źródło: obraz

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FrostlyMostly: Mnie trade w ogole nie boli bo gram SSF, tutaj wyrazam swoja opinie na temat ludzi którzy kupuja currency w tego typu grach.

Mimo, ze bardzo gardze, tak jeszcze rozumiem powody ludzi ktorzy np kupuja cos w grze ktora ma PVP, jakiś system rywalizacji i w ten sposob podciagaja swoje braki w skillu itp. Ale tutaj? XD

To tak jakbyś kupił Wiedzmina 3 i zapłacił za save w którym
  • Odpowiedz
@Lobotomy_Enthusiast: no to jest absurd, kupują gry a później kupują możliwość niegrania w nie XD

Pamiętam jak kiedyś kupiłem któregoś Dragon Age'a w wersji GOTY, po włączeniu gry przez minutę odklikiwałem jakieś darmowe zbroje i inne pierdoły - w grze, w której rozwój postaci i poszukiwanie coraz to lepszego sprzętu jest jedną z najważniejszych cech rozgrywki
  • Odpowiedz
@Elec: Skill Issue, ludzie na SSF bez problemu robią kontent, wbijaja poziomy więc na trade jest to duzo łatwiejsze. To tak jakbys kupował boosty do walk z bossami w Dark Soulsach
  • Odpowiedz
ludzie na SSF bez problemu robią kontent

@Lobotomy_Enthusiast: ale w tym samym tempie czy poświęcając dwa razy dłużej na doprowadzenie postaci do ładu niż reszta?
SSF to zakładanie sobie klatki na kutasa i wmawianie sobie że jest się alfą xd
  • Odpowiedz
@Lobotomy_Enthusiast: dziwne, bo niemal identyczny post napisałem kiedyś o poe i o stashtabach to mnie rycerzyki napadli z szabelkami. TO NIE PAY TO WIN, TYLKO PAY TO CONVINIENCE!!!! TYŚ PAY TO WIN WIDZIAŁ xDDDD I podobne takie. W grze ekonomicznej, gdzie czas jest tak samo ważną walutą jak i currency (bo w końcu mówimy o chaos per hour strategiach mówiąc o tym jak dana postać może zarabiać) zawsze na straconej
  • Odpowiedz
@Elec: W tym samym tempie, czesto nawet duzo szybciej bo optymalizuja czas, buildy, planując wszystko od A do Z, nie marnujac przy tym go na handel. Zobacz sobie speedruny z poe 1 po np 4 watchstony na SSFHC.

SSF to nie zakladanie sobie klatki na kutasa tylko normalny gameplay ktory oferuje wyzwanie. Jezeli pograsz odpowiednio dlugo w poe to zrozumiesz chociaz cos czuje, ze sam kupujesz orby i Cie zapiekło
  • Odpowiedz
@bubr32: No nie wiem, ja nie patrze na poe przez pryzmat tego ile zarabiam na godzine xd Strashe sa wygodne, ale i bez nich zrobie Ci cały kontent równie szybko z ta roznica, ze nie bede zbierał przedmiotow na potencjalnie inne buildy. Zrobie wtedy filter ktory bedzie dostosowany tylko do builda ktorym gram i oleje calkowicie niepotrzebne rzeczy.

Stashe sa wymagane, ale czy jest to p2w? Nie wiem, jezeli spojrzymy
  • Odpowiedz
A ja ich rozumiem. Chcą poczuć jak to jest grać min max bez spędzania 200 godzin na grindach. Nie każdy ma tyle czasu. Tracą cześć gry, ten fun z drobnych postępów i lucky dropów. Ale tak wolą. Ich sprawa. Raczej to jest kupowanie usługi prostytucji. Dostaniesz top doświadczenie za konkretny hajs, ale nigdy nie poznasz jak to jest kochać kogoś naprawdę. Co kto woli.
  • Odpowiedz
@Lobotomy_Enthusiast: ale ja nie pytam o pojedynek pomiędzy przeciętnym graczem a prosem, pytałem o porównanie gameplayu

jak gra się jedną ręką to też jest trudniej tylko ja nie dorabiam sobie do tego ideologii, możesz sobie czuć nie jestem w stanie ci z tym pomóc
  • Odpowiedz
@saib75: Kazdy kto gral w tego typu gry doskonale wie, ze droga, a nie cel i gdy juz ubierzesz postac to zaczyna się nudzić. Dla mnie to pomijanie najwazniejsze etapu gry za ktora zapllacili, dodatkowo płacąc jeszcze dodatkowo za to pominięcie.
  • Odpowiedz
@genocidegeneral: ja tak miałem przy personie 5 royal na switchu bo edycja tej gry też była jakaś specjalna chyba dla osób specjalnych i mocno mnie to wtedy ruszyło bo jeszcze mi golda wtedy od cholery dali tak o gdzie gdybym z tego korzystał zabija to jakikolwiek sens grania w to poza fabułką(xd)
  • Odpowiedz
@Elec: No a ja Ci odpowiadam, ze tempo nie jest zalezne od trybu tylko od gracza. Niewazne czy grasz trade, czy SSF, jezeli jestes slaby to na obu trybach bedziesz wszystko wolno robił i zajmie Ci duzo czasu.

Jezeli nie rozumiesz roznic pomiedzy SSF i Trade i dla Ciebie to tylko wydłużanie rozgrywki to cieżko o dalszą dyskusje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lobotomy_Enthusiast oczywiście zgadzam się ale pay to win jest bo daje przewagę. To gra ekonomiczna gdzie ceny zależą od wolumenu sprzedażowego. Zobacz sobie ile jest scarabów, ile map, ile różnych walut i orbów. Łatwo nam mówić że wszystko się da ale ja już nawet nie pamiętam jakie to słabe uczucie.
  • Odpowiedz
  • 2
@Elec oczywiście że ssf jest wchuj wydłużony. Właśnie gram build w którym muszę wyfarmić jakieś 50x czterosocketowych resonatorów i 4x50 fossili żeby mi wpadł mod od którego w ogóle zaczynam craftować item a do zrobienia takich jest jeszcze z 9 nie licząc clusterów. Nie zgodzę się tylko z tym że to granie żeby wmówić sobie że jest się alfą. Po prostu jest mega satysfakcja z wydropienia jakiegoś rare itemu. Polecam ten
  • Odpowiedz
Po prostu jest mega satysfakcja z wydropienia jakiegoś rare itemu. Polecam ten uczuć jak wypadł mi squire albo replica alberon. Obecnie poluje na ralakesha i chyba kisiel będzie w majtach jak wypadnie.

@saib75: z jednej strony rozumiem a z drugiej to masochizm i chyba by mnie musiało p-----ć i p---------ć żeby tak grać, podziwiam xD
  • Odpowiedz