Wpis z mikrobloga

@szarekredki: ja po kupnie auta przyjechałem żeby wymienić świece to mówi mi, że niedawno był wymieniany rozrząd to i świece pewnie też to nie trzeba, płynu chłodzącego to sprawdził i mówi, że nie trzeba, filtr powietrza to sprawdził i mówi, że jest praktycznie nowy, to samo mówił że nie trzeba hamulcowego ale sprawdził i jednak wymienił. Dobrze, że chciał ojel wymienić xd XD No dosłownie tak jakby nie chciał zarobić.
  • Odpowiedz
@AbaKowner: ją do mechanika przyjeżdżam tylko na wymianę oleju. Dobre wychowanie wymaga wymiany rozrządu, świec i jak trzeba to i sprzęgła przed wizytą.

Jakoś tak niezręcznie do mechanika jechać i wymagać od niego brudnej roboty.
  • Odpowiedz
@Maniek145: So true.
A jak auto odbierasz to się tylko nasłuchasz ile to się namęczył, jaki kiepski dostęp do tej części,jaka to śruba zapieczona!
  • Odpowiedz
@szarekredki: zależy z czym przyjeżdzasz, na jakąś diagnostykę problemu który w sumie jest ale znika w złomie za 10k to mają cie dość bo zajmie podnośnik, roboczogodzin naklepią a potem klient przewraca oczami jak zobaczy cenę

ale jak przynajmniej wiesz co się zepsuło albo nawet wiesz co chcesz wymienić, to ogarniają raz dwa i po kłopocie
  • Odpowiedz
w ktorym wiesz ze zeby to zrobic to masz z 2 godziny samego rozbierania

@harrame: No to ma gość problem z wyceną a nie z klientami. Jak coś mu zajmuje 2h to nie bierze się za to 100 zł.
  • Odpowiedz
@Arrival: Nikt ci nie zapłaci tyle za wymianę żarówki a zawsze znajdzie się jakiś warsztat co zrobi taniej licząc że przyjedziesz do nich na przyszły raz na coś poważniejszego :) Jak pójdzie fama że masz drogo to nie będziesz miał klientów, taka branża patologiczna. Dobrze że u mojego starego w warsztacie w którym pracuje naprawiają głównie auta z ubezpieczenia i mają z nimi kontrakty więc stawki mogą dyktować jakie chcą
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: @Mekki: Nie zapłaci to nie skorzysta ;). Lepsze warsztaty mają po prostu stawkę za roboczogodzinę pracy mechanika i wali ich czy robią w tym czasie żarówkę czy rozrząd. Nawet można się pokusić o rabat na roboczogodziny jesli jest ich więcej w stylu:
1-5h - 100 zł/h
6-10h - 90 zł/h
i tak dalej.

Nikt nie będzie pisał złych opinii jeśli cena będzie z góry znana w cenniku i jeśli się
  • Odpowiedz