Wpis z mikrobloga

Mam ochotę sobie wrócić do czytania książek fantastycznych po latach. Najpopularniejsze serie jak Władcy pierścieni, Narnia, Harry Potter już znam. Gra o tron jeśli można ją zaliczyć do fantasy tez już była czytana. Brandona Sandersona też czytałem choć nie wszystko. Rodzimego Wiedźmina także znam. Ktoś mógłby mi więc polecić jakąś nową, ciekawą serie fantasy to przeczytania?

#ksiazki #fantastyka #pytanie
Al-3_x - Mam ochotę sobie wrócić do czytania książek fantastycznych po latach. Najpop...

źródło: rivendell-by-mahdi-khomsaz

Pobierz
  • 194
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Al-3_x: jestem totalnie niewymagający jeżeli chodzi o fantasy (potrafię czytać rzeczy, które ludzie uznają za niezłe gnioty xD). Rzucę więc dość nietypową propozycją: "Droga do Wyraju. Demony Welesa". Polskie fantasy, w klimatach słowiańskich, całkiem miło się czytało (chociaż niewątpliwie proponowany wyżej Ambercombi to wyższa półka, pod tą propozycją również się podpisze).
  • Odpowiedz
@JoeGlodomor Bo tam długo nie ma elementów fantasy, PLiO jest uważana za low fantasy. Owszem, są tak smoki, magia i inne elementy fantastyczne ale nie grają one do pewnego momentu najważniejszej roli. GRRM stworzył tak wyrazisty świat i bohaterów, że elementy nadprzyrodzone są ciekawym dodatkiem a nie główna osią fabuły
  • Odpowiedz