Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +73
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +25
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

Jedna z najpiękniejszych perełek górnośląskiego przemysłu.
I przy okazji przejazd kolejowo-tramwajowy.
#slask #rudaslaska #hutnictwo #huta #tramwaje #kolej
źródło: temp_file195661012043516216
PobierzZ drugiej strony zbiorników jest więcej.
Z tego co rozumiem to są nagrzewnice ale nie jestem ekspertem.
źródło: temp_file3893879223750097106
Pobierz@FTNewbie: Ależ mi się sentymentalnie zrobiło ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zdjęcie kościoła
źródło: Kosciol_sw_Pawla_Apostola_pl_Jana_Pawla_II_Ruda_Slaska_7790232
Pobierz@wooster: W sumie racja, podobny trochę do radzieckich rakiet Energia, nawet wysokość wieży (58 metrów, bez krzyża) odpowiada mniej więcej długości rakiet Energia czy Atlas V, obie po ok. 58 m.
źródło: Energia_buran
Pobierzźródło: 800px-Ruda_Slaska_kosciol_sw._Pawla_Apostola
PobierzRuda miała swój klimacik, ale jedną z lepszych rzeczy to była lokalizacja, bo miasto jak wstęgi otaczają dwie główne drogi szybkiego ruchu: DTS (Drogowa Trasa Średnicowa) oraz Autostrada A4.
Zawsze można było w parę minut znaleźć się w drodze do Kato albo Wrocka:
źródło: image
Pobierz