Wpis z mikrobloga

Lokalny deweloper przechodzi samego siebie:
-niby podaje cenę mieszkania (530 tys., ok. 10 000/m2) ale do ceny trzeba sobie doliczyć cenę TARASU (xD) tj. 135 000, miejsce w garażu 35 000 oraz komórkę lokatorską 25 000
-jedyne co o mieszkaniu wiadomo, to w jakiej inwestycji się znajduje - brak rozkładu, umiejscowienia w bloku, ekspozycji na światło sprawia że i tak trzeba tam dzwonić.
We wtorek dzwonię do nich i pytam o możlwość kupna mieszkania bez tarasu xD Nagram te ich fikołki. Dam wam znać też czy podadzą szczegóły mieszkania przez telefon, czy jednak takie rzeczy to na spokojnie trzeba usiąść.

#nieruchomosci
CowiekPaua - Lokalny deweloper przechodzi samego siebie:
-niby podaje cenę mieszkania...

źródło: image

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CowiekPaua: ja tak sobie myślę dlaczego państwo nie buduje mieszkań. Zamiast płacić prywatnym firmom nie lepiej byłoby budować mieszkania państwowe i potem je sprzedawać? Kredyt 0% wtedy by miał rację bytu. Co najwyżej ceny materiałów by może poszły trochę w górę.
  • Odpowiedz
@CowiekPaua: idąc za narracją PZFD po prostu uznałeś cenę za nieadekwatną bez pełnego zrozumienia wartości oferowanej inwestycji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pan agent chętnie wszystko wyjaśni
  • Odpowiedz
ale do ceny trzeba sobie doliczyć cenę TARASU (xD) tj. 135 000, miejsce w garażu 35 000 oraz komórkę lokatorską 25 000

@CowiekPaua: To tak jakbym sprzedawał samochód za 10 tys. I dodatkowo życzyłbym sobie doliczyć cenę silnika (15 tys) kół (8 tys) I kierownicy (16 tys) Takie praktyki powinny być zakazane bo to celowe wprowadzanie klientów w błąd ale włos im z głowy nie spadnie...
  • Odpowiedz
@CowiekPaua: Tak sobie myślę że jakby ludzie zaczęli się umawiać fejkowo / tylko by zobaczyć. To po kilku miesiącach normalne ceny w ogłoszeniach by wróciły. Tylko musiała by być jakaś akcja społeczna. Niech oni też tracą czas.
  • Odpowiedz
@CowiekPaua: swoją drogą ile ten taras ma, że kosztuje ponad 130 kafli? Ewentualnie czy ma widok na Mount Everest? No chyba że jełopy z agencji próbują komuś wcisnąć kawał wypłytkowanego betonu na zewnątrz w cenie mieszkania xd
  • Odpowiedz
@CowiekPaua: dodatkowa cena za taras ok, ale masz żal za dodatkową płatność za MP i komórkę? Jak ty sobie to inaczej wyobrażasz? Kupiłem mieszkanie od dewelopera i wziąłem dwa miejsca i komórkę. Sąsiad nie wziął żadnego MP ani komórki. Powinniśmy mieć taką samą cenę czy może deweloper powinien uśrednić i przydzielić nam po 1 MP i 0,5 komórki?
  • Odpowiedz
@CowiekPaua: też mnie to wqurwiało niemiłosiernie przy szukaniu mieszkania. Cena 250k, a w ogłoszeniu dodatkowo 30k komórka lokatorska, dodatkowo 50k miejsce parkingowe, dodatkowo kurva schowek na miotły 2137k. No, ale motor napędowy gospodarki c'nie xD
  • Odpowiedz
  • 1
@bossgirl jako że jesteś zielonka to może nie wiesz ale deweloperuchy od lat są chytrzy i tylko zyskują. Na świecie rządzi wyzysk biednych przez bogatych. Tyle w temacie.
  • Odpowiedz
@CowiekPaua o przypomniałeś mi jak pytałem jednego o mieszkanie a ten mi wyleciał z dodatkowym kosztem za m2 balkonu a inny zaś za m2 ogródka na parterze, bo wie Pan to trawa, płytki tarasowe i plus ogrodzenie to kosztuje ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz