Aktywne Wpisy

Wrrronika +216
Pluję z całego serca na h----d
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
Reklamy totolotka powinny być zakazane
Szczególnie, że próbują złapać ludzi na taką tanią obietnicę, karmiąc nadzieję.
Polegać to można na działaniu, a nie na szczęściu. W życiu zdarzają się lepsze i gorsze okazje i mamy je wtedy złapać sami.
Ugh
źródło: 1000060386
Pobierz
PorkaTurbo +162
#turboobrazki #portugalia #madera Fanal, położony na północno-zachodnim krańcu maderskiego płaskowyżu Paul da Serra, to jedno z najbardziej niezwykłych miejsc Atlantyku.
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
Gęsta mgła, powykręcane pnie i drzewa porośnięte mchem. Ten las jest częścią maderskiej Laurisilvy - reliktu dawnych lasów wawrzynolistnych, które w trzeciorzędzie porastały znaczną część Europy oraz rejony wokół Morza Śródziemnego. Do naszych czasów przetrwały jedynie na Maderze, Azorach i Wyspach Kanaryjskich.
Spacer tu daje poczucie
źródło: madera (4)
Pobierz

Pentacon Six + Wołna 80 mm f/2.8, Kodak Portra 160.
#fotografia #fotografiaanalogowa #analog #bmw
źródło: 000419320006
Pobierz@czerwonykomuch też jestem na świeżo (parę miesięcy) po zakupie Pentacona. 4 filmy na liczniku i jeszcze nie udało się mieć w pełni udanego. Zawsze
Tak, obiektyw ostrością nie grzeszy, choć i tak tragicznie nie jest nawet na pełnym otwarciu.
Co do Pentacona - sprzęt potwornie zawodny. Miałem go od znajomego w stanie takim sobie, przerobiłem dwie rolki filmu. Niektóre zdjęcia zaszły na siebie (tak, jakby mechanizm przewijania szwankował), niektóre nie wyszły w ogóle, często pojawiały się wycieki światła. Druga rolka pofałdowała się w środku pomimo poprawnego założenia przez co powstał efekt jak na
źródło: IMG_0818
PobierzTeraz widzę - lewa strona kadru jest inaczej naświetlona. Na zdjęciu z samochodem. Coś się tnie. Niektóre czasy możesz mieć pechowe.
Mamiya 645 - miałem wszystkie wersje i jest to kosmiczny przeskok nad Psix. Tak samo Pentax 645. Jak chcesz 6x6 to Bronica SQ jest czoko.
Teraz średni format jest tańszy niż kilka lat temu bo ceny materiałów są duże. Tylko Hassel cenę trzyma i spadków raczej nigdy nie będzie.
Obecnie używam Pentaksa MX, wybrałem go konkretnie ze względu na mały rozmiar - mieści się nawet w kieszeni z 50 1.7. W przyszłości planuję Nikona FE2
źródło: 000460920002
Pobierzjak mnie nachodzi to używam Kiev88CM ale to też jest loteria (niedawno miał spory light leak, i chyba go naprawiłem.. z naciskiem na "chyba" :) ) a niedawno dostałem bakelitowego DRUCH Synchro - już rolka na niego czeka :)
Jednak cały czas za mną chodzi GW690, tylko tak jak przy 670 - cena dość zaporowa :(