@serniczekwiedensky: no trochę racji ma. Dziecko powinno aktywnie rywalizować z innymi od najmłodszych lat, mniejsza już czy w sporcie czy np. muzyce, żeby wiedziało, że nie zawsze jest się najlepszym. Do tego dodaj upadek znaczenia ojców wpychany nam od dekad przez media i efekty są takie jak widać.
@Bestia_z_Jellystone: no tak, bo kiedyś to nie było samobójstw w szkołach. Byłem na dwóch takich pogrzebach. Niech powie to płaczącym matkom, że to dlatego że ich dziecko było płatkiem śniegu i się zbyt roztopiło
@buchowo: ja jestem z lat osiemdziesiątych, przez 12 lat słyszałem dosłownie o jednym takim przypadku, w dodatku skrajna patola wąchająca klej, matka codziennie na żebrach itp.
@serniczekwiedensky: to wy bagatelizujecie problem skupiając się na próbie leczenia objawów, a nie przyczyn. Dzieciaki mają rozjechaną psychę i lekarstwem nie jest ojojojowanie ich na każdym kroku czy wmawianie im ich wyjątkowości. Potem przychodzi zderzenie z rzeczywistością i sypią się trupy, za które wyłączną winę ponoszą te wszystkie przygłupy od bezstresowego wychowania i matki "nie dotykaj bo zepsujesz".
To "zaciskanie zębów" jest niczym innym, jak opartym na doświadczeniu nabytym przy
@serniczekwiedensky: to co jest w takim razie niechłopskorozumowaniem w tym konkretnym przypadku? Bo sam ciekawy jestem. Widzę tego screena już któryś raz dzisiaj i się znowu zacząłem zastanawiać nad tym, czy ten chłop aby przypadkiem nie ma racji. Bo żeby nie zauważyć, że mamy w dzisiejszych czasach dosłownie plagę depresji, samobójstw, zaburzeń osobowości i innych tego typu rzeczy, to chyba trzeba chcieć tego nie widzieć. Nawet w głupich memach
@serniczekwiedensky: ale nie o tym rozmawiamy, bo samobójstwa dojrzałych facetów to zupełnie inny problem mający inne źródła. rozmawiamy o tym, że w------o nam w kosmos skalę zamachów samobójczych wśród dzieciaków, bo robicie wszystko, żeby tylko nie przygotować ich do rywalizacji, bez której nie da się funkcjonować w dorosłym życiu. U dorosłych mężczyzn przyczyną samobójstw jest bycie j-----m na każdym kroku, od nfztu aż po sądy rodzinne i wymagania społeczeństwa wzięte
@Bestia_z_Jellystone uwierzę jesli podasz naukowe zrodlo na ojojowanie i wplyw na samobójstwa chlopcow, porowanie z latami wcześniejszymi o hartowaniu itp xd
ja jestem z lat osiemdziesiątych, przez 12 lat słyszałem dosłownie o jednym takim przypadku, w dodatku skrajna patola wąchająca klej, matka codziennie na żebrach itp.
Też jestem z lat osiemdziesiątych i być może taki pech że znałem tych gości. Tych dwóch to akurat nie była patola, jeden z nich to chłopak z tak zwanego dobrego domu.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDzieciaki mają rozjechaną psychę i lekarstwem nie jest ojojojowanie ich na każdym kroku czy wmawianie im ich wyjątkowości. Potem przychodzi zderzenie z rzeczywistością i sypią się trupy, za które wyłączną winę ponoszą te wszystkie przygłupy od bezstresowego wychowania i matki "nie dotykaj bo zepsujesz".
To "zaciskanie zębów" jest niczym innym, jak opartym na doświadczeniu nabytym przy
@serniczekwiedensky: to co jest w takim razie niechłopskorozumowaniem w tym konkretnym przypadku? Bo sam ciekawy jestem. Widzę tego screena już któryś raz dzisiaj i się znowu zacząłem zastanawiać nad tym, czy ten chłop aby przypadkiem nie ma racji. Bo żeby nie zauważyć, że mamy w dzisiejszych czasach dosłownie plagę depresji, samobójstw, zaburzeń osobowości i innych tego typu rzeczy, to chyba trzeba chcieć tego nie widzieć. Nawet w głupich memach
rozmawiamy o tym, że w------o nam w kosmos skalę zamachów samobójczych wśród dzieciaków, bo robicie wszystko, żeby tylko nie przygotować ich do rywalizacji, bez której nie da się funkcjonować w dorosłym życiu. U dorosłych mężczyzn przyczyną samobójstw jest bycie j-----m na każdym kroku, od nfztu aż po sądy rodzinne i wymagania społeczeństwa wzięte
Też jestem z lat osiemdziesiątych i być może taki pech że znałem tych gości. Tych dwóch to akurat nie była patola, jeden z nich to chłopak z tak zwanego dobrego domu.