Wpis z mikrobloga

Grało, grało i się zesrało.
Robię mały pokój 13.5m2 dla młodej.
Z podłogi został usunięty subit i okazało się, że podłoga pod spodem jest popękana. Popytalem wśród "fachowców" i dwóch stwierdziło, że "wylewka to uzupełni". Może i wylewka uzupełniła ale po paru godzinach od wyłania pojawiły się pierwsze pęknięcia...
Jakiś pomysł co teraz z tym zrobić?
Zdjęcia w komentarzach.
#remontujzwykopem #budownictwo #wykonczenia
K_eM1 - Grało, grało i się zesrało.
Robię mały pokój 13.5m2 dla młodej.
Z podłogi zos...

źródło: temp_file3706982593828295061

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Smarek37 @K_eM1 A czy to czasem nie jest spowodowane otwartym oknem i zbyt dużym przez to dostępem powietrza? Wylewka załapała powierzchniowo i wyszło jak wyszło...
Edit: teraz doczytałem że @Nortom już to sugerował, zgadzam się z nim
  • Odpowiedz
via Android
  • 38
Zamawiam Atlas EPO-S i będziemy lepić to miejsce gdzie wylewka nie trzyma się podłoża.
Dziękuję wszystkim za pomoc i @Nortom za wsparcie techniczne.
Ps. Tu jeszcze byłem podjarany jak różowej udowodniłem, że odkręce kaloryfer za pomocą butelki i kija bez wchodzenia do pokoju. Jak czas pokazał lepiej jakby mi się nie udało xDD
K_eM1 - Zamawiam Atlas EPO-S i będziemy lepić to miejsce gdzie wylewka nie trzyma się...

źródło: temp_file7621759737271465696

Pobierz
  • Odpowiedz
@RagnarBiedaEdition:

popękało Ci w miejscu gdzie masz 2 cm wylewki? Przeczytaj zalecenia producenta ta wylewka nadaje się do wylewania warstw pomiędzy 20 mm a 60 mm

Czy ty się właśnie zesrałeś bo nie wiesz, że 20mm to 2cm xDD?
  • Odpowiedz
@K_eM1: przedobrzyłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale na szczęście wiadomo co zrobić, żeby było cacy.

Btw najlepiej jakbyś coś takiego sobie ogarnął i takie coś zalał tym epo-sem, w marketach nie do dostania, ale widzę że allegro
Nortom - @KeM1: przedobrzyłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale na szczęście wiadomo co zrobić, żeby b...

źródło: 1000010552

Pobierz
  • Odpowiedz
@miloo: robi się flexem nacięcia poprzeczne - co 20cm na szczelinie powyżej 2mm.

W nacięcia wkłada się blaszki karbowane, które służą jako zbrojenie do żywicy.

Zalewa się to potem żywicą epoksydową (np Atlas EPO-S) i właśnie @K_eM1 z zapomniałem Ci dodać, że po zalaniu żywicą trzeba jeszcze zasypać to piaskiem kwarcowym a potem nadmiar piasku zgarnąć szpachelką ;)
  • Odpowiedz
@K_eM1 moze troche szkoda kasy, ale ja bym to skuł razem ze starą wylewką, bo nawet jakbyś zerwał ten samopoziom i zrobił drugi raz zgodnie ze sztuką to spęka Ci to dokładnie tak jak ta wylewka stara. Progów bym unikał. U siebie jak kupiłem mieszkanie 47m to zeby dojsc do jednego poziomu skułem wszystko z podłogi aż do starej papy i lałem na nowo miksokretem. I tak jak ktoś wyzej napisał,
  • Odpowiedz
@K_eM1: po co w ogóle się p-------ć z wylewką. Wylewka jest od tego żeby podłoga była równo w całym mieszkaniu. U mnie w bloku na podłodze są płyty wiórowe kilku-centymetrowe cięte za komuny jako tako. Położyłem piankę, panele i jest elegancko. Wylewka była tylko w kuchni żeby równo położyć płytki.
  • Odpowiedz