Wpis z mikrobloga

Grało, grało i się zesrało.
Robię mały pokój 13.5m2 dla młodej.
Z podłogi został usunięty subit i okazało się, że podłoga pod spodem jest popękana. Popytalem wśród "fachowców" i dwóch stwierdziło, że "wylewka to uzupełni". Może i wylewka uzupełniła ale po paru godzinach od wyłania pojawiły się pierwsze pęknięcia...
Jakiś pomysł co teraz z tym zrobić?
Zdjęcia w komentarzach.
#remontujzwykopem #budownictwo #wykonczenia
K_eM1 - Grało, grało i się zesrało.
Robię mały pokój 13.5m2 dla młodej.
Z podłogi zos...

źródło: temp_file3706982593828295061

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 14
@Sylos @Quarel @mateosz_inbecki @Hayabussa @Torgerd @emq1
Wody było zgodnie z zaleceniami producenta. Nawet sobie specjalne wiadro zrobiłem żeby się nie pomylić.
Co się stało, to się nie odstanie. Jakieś pomysły co z tym robić dalej? Tak żeby różowa co święta mi nie przypominała kto dziecku s--------ł podłogę w pokoju
Ps. Różowej zmieniać nie bede ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@K_eM1 niepotrzebnie to wylewałeś, te pęknięcia w niczym nie przeszkadzały żeby kłaść podłogę - chyba że było bardzo krzywo. Ale już po ptakach. Zaczekaj aż wyschnie i sprawdź czy jest twarda i się nie kruszy. Jak nie, to kładź podłogę.
  • Odpowiedz
@K_eM1: co prwada mnie nie zawołałeś, ale że ujem nie jestem to ci podpowiem bo jak widzisz już wyskakują z zupkami chińskimi. Połataj te pęknięcia weberfloren 4045 i wtedy dwie opcje. Ta lepsza, szpachlujesz tym po całości tą szpachlą i najlepiej z wtopioną siatką elewacyjną, albo dajesz cienkowarstwową wylewkę od 1mm.
Ale po pierwsze to sprawdź czy to się trzyma kupy, bo po takim skurczu całe to wylane podłoże może
  • Odpowiedz
@K_eM1: jak ona już wyschła/związała to możesz już śmiało sprawdzać. Opukaj, zobacz czy dźwięk nie jest głuchy. W szczeliny spróbuj wsadzić małą szpachelkę i zobacz czy się to trzyma.
  • Odpowiedz
@K_eM1: Jeśli wylewka nie jest odspojona? Kłaść panele z odpowiednią dylatacją przy ścianie i będzie git
Jak jest odspojona- Dzwoń do technicznego z Atlasu
Na przyszłość przed laniem samopoziomu zszyj największe pęknięcia - W szczególności jeśli potem masz zamiar kłaść płytki
  • Odpowiedz
@K_eM1: to usuń ten fragment i uzupełnij. Czyli jednak coś odeszło a to znaczy że średnio to trzyma. Jak chcesz naprawiać to jak dla mnie jedynie opcja z siatką po całości wchodzi w grę, ale to już ty decydujesz czy ci się chce
Edit i 4020 a nie 25, pomyłeczka.
  • Odpowiedz
@K_eM1: Już na poprzedni post miałem Ci odpowiedzieć, ale zapomniałem. Masz pomiar do wylania 10-18 mm, a kupujesz wylewkę 20-60mm i się później dziwisz, że się zesrało.
  • Odpowiedz
@K_eM1: siema, jako PH z Atlasa się wypowiem:

Po pierwsze, to obstawiam, że otworzyłeś okno żeby szybciej wyschło, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po drugie te pęknięcia to nic wielkiego - możesz zeszlifować
  • Odpowiedz
@K_eM1: "W pokoju na czas schnięcia był odkręcony kaloryfer i rozszczelnione okno. +/- 20 stopni było."

No i to już dyskwalifikuje do reklamacji, błąd w sztuce budowlanej.

Przy samopoziomach pamiętajcie: zawsze okno zamknięte, latem to nawet lepiej czarną folią zasłonić oraz grzejniki wyłączone, szczególnie
  • Odpowiedz
@K_eM1: to już twoja decyzja. Ja bym zrobił skoro coś już odpada, żeby się to potem kupy trzymało. Jeżeli jesteś pewny tego że to się trzyma to najwyżej nadlej cienkowarstwowy samopoziom na wierzch.
  • Odpowiedz