Wpis z mikrobloga

• 2
@thesis jak już minivany z Mitsubishi, to poszukaj motorów GDI. Ja się jaram kombiakami mocniejszymi niż wyglądają, ale już mam rodzinę
  • Odpowiedz
@thesis: Ten ze zdjęcia to akurat mi się nie podoba, ale tak, minivany nie tylko mogą, ale i są ładne. Co więcej to najwygodniejsze i najbardziej praktyczne auta. Polecam Espace IV na początek, przejechałem tym 400k km. Dalej jeździ i jest sprawny i chociaż zmieniłem go już ze 2 lata temu na inny, to zostawiłem z sentymentu i przerabiam go na "biwakowóz".
  • Odpowiedz
@ElCiesiel Espace jest wspaniały. Pamiętam gdy byłem młody, przechodziłem często obok komisu a tam stał Espace I. Zaglądałem do tej szklarni zawsze. IV jeździłem wiele razy jako pasażer taksówki - ostatni wspaniały Espace. Niewiele ich już widać. Da się jeszcze kupić zadbane sztuki?
  • Odpowiedz
@Kangur100: Była kiedyś jakiś mirek handlarz z Płocka chyba, który tylko te modele ściągał do kraju - fanatyk chyba, cały plac zastawniony Espacami - może jeszcze funkcjonuje ;)
Ja się przesiadłem na Espace V - no inne auto to już jest, mniej miejsca, więcej bajerów. Ale jeździ się dobrze i dalej 7 os przewieziesz (chociaż w III rzędzie tylko dzieciaki i to nie za daleko). Ostatnio jechałem w dłuższą trasę
  • Odpowiedz
@thesis ja tam jaram się Espace. Marzy mi się kupić jako trzecie i zrobić mini kampera. Ale jak wczoraj sprawdzilem OC to na moje auta to aż mnie nerki zabolały. Więc marzenie trzeba odłożyć.
  • Odpowiedz
@thesis kolega ostatnio kupił grand voyagera i jak się z ziomkami do niego w 5 załadowaliśmy to nikt wysiadać nie chciał, jeszcze lepsze, że jak siedzisz w ostatnim rzędzie to kierowca jest w innej strefie czasowej, tak daleko do przodu jest. Do tego 6 osobnych foteli, każdy ma 2 podłokietniki i przynajmniej jeden cup holder, podłoga jest płaska więc można spokojnie chodzić w środku między rzędami. Jedyne czego brakuje to intercom,
  • Odpowiedz
  • 116
Ten ze zdjęcia to akurat mi się nie podoba, ale tak, minivany nie tylko mogą, ale i są ładne. Co więcej to najwygodniejsze i najbardziej praktyczne auta.

@ElCiesiel: I niestety przestają je produkować bo modniejsze są SUVy... które na zewnątrz są w wielkości minivana a w środku wielkości kompakta :-/
  • Odpowiedz
@thesis jak już minivany z Mitsubishi, to poszukaj motorów GDI.

@T3sla: Jest jeden minus, do tego LPG się nie zamontuje bo bezpośredni wtrysk i chyba zbyt stary aby którykolwiek producent LPG sprzedawał dedykowaną instalacje.
  • Odpowiedz
@thesis miałem toyote corolle verso 2006. Rewelacja. Siedzisz jak w suvie, a jak byłem nad wodą to na styk wszedł na tył materac dwuosobowy 2metry. Tydzień później mi go ukradli. Ehh kupiłbym znowu.
  • Odpowiedz