Wpis z mikrobloga

Polacy tylko rodo I rodo. I nie wiedzą co to jest rodo I potem takie debilne komentarze piszą.

@Cgup: wykopek use UOKiK, it's not very effective.
  • Odpowiedz
@mulligan: widzisz a ja miałem księgowość w wfirma i w ifirma i przeszedłem do Infaktu gdzie miałem księgowość pod JDG przez 7-8 lat a potem spółkę przez ponad 2 lata i nie miałem z nimi problemu. Jakbym miał anulować plany u kontrahentów przez takie pierdoły jakie wrzucił OP to bym chyba zwariował.
  • Odpowiedz
@zibizz1: @JK91 zrozumcie, że to nieistotne jakie informacje ujawnili. Nieważne czy piszą o tym czy gość wystawia same sprzedażowe, to są poufne informacje które on powierzył firmie. Dziś napisali o tym jakie faktury, jutro napiszą ile jakiś inny ziomek wystawia miesięcznie, aż w końcu jakiemuś Oskarkowi z supportu chlapnie się że ma przychód w przedziale 50-100k i takie a takie rozwiązanie jest dla niego najlepsze.

Takich rzeczy po prostu
  • Odpowiedz
@mulligan:

Dziś napisali o tym jakie faktury, jutro napiszą

Wydaję mi się że powinieneś użyć liczby pojedynczej. Gdyby pisali te komentarze w kilka osób to by tak nie napisali:)

Zgadzam się że takich rzeczy się nie robi. Uważam że reakcja (jakaś) na to wśród społeczności jest słuszna i piętnowanie tego też. Natomiast moc tej reakcji wielu internautów, pisanie o sądach, RODO itd to już przesada w tym wypadku.
  • Odpowiedz
@Gremlineq: ale w ogóle jak głupi jest ten argument xd Jakie to ma znaczenie jakiego typu faktury wystawia ten facet? Są klienci którzy wystawiają wiele typów faktur i jaką riposte ma dla nich infakt? Płacz i płać? XD
  • Odpowiedz
Ja prowadze tam sobie księgowość samodzielnie pod szósty rok i jestem zadowolony.

@zibizz1: ja też korzystałem kilka lat i byłem bardzo zadowolony, tylko że teraz zamiast 5 zł zapłaciłbym 75 zł na miesiąc. Zapłaciłbym, bo więcej już nie zamierzam.

Pewnie liczą na to, że 1/3 i tak dalej będzie korzystać, a przy 15-krotnym wzroście abonamentu wyjdą na plus
  • Odpowiedz
Wydaję mi się że powinieneś użyć liczby pojedynczej. Gdyby pisali te komentarze w kilka osób to by tak nie napisali:)

@zibizz1: kto wie, może przeceniasz możliwości ;)
  • Odpowiedz
@Protectorx: Ja też nie miałem problemu, byłem zadowolony, no ale teraz mam. Do kwestii poważnego traktowania moich danych poufnych podchodzę, uwaga: poważnie :-) inFakt przestał spełniać tę definicję, więc poszukam sobie innego miejsca i tyle, bez dramy czy oburzu.
  • Odpowiedz
@zibizz1: ja też korzystałem kilka lat i byłem bardzo zadowolony, tylko że teraz zamiast 5 zł zapłaciłbym 75 zł na miesiąc. Zapłaciłbym, bo więcej już nie zamierzam.

@NieBendePrasowac: Najtaniej dziś ma fakturownia bo chyba 40zł. I do prostych rzeczy wlasnie ich polecam, ale najtaniej to nie znaczy najlepiej.

Pewnie liczą na to, że 1/3 i tak dalej będzie korzystać, a przy 15-krotnym wzroście abonamentu
@soser 0
#csharp
Popularna biblioteka do assercji testów stała się nagle płatna dla korporacji przez noc, czuje w najbliższych sprintach dużo przepisywania unit testów xD https://finalexception.com/the-transition-of-net-fluentassertions-to-paid-software/
  • Odpowiedz
w ogóle jakim cudem osoba, która ma generycznie odpisywać na komentarze na facebooku ma dostęp do bazy klientów xD

@znikam5: A skąd wiesz że ma dostęp? Osoba obslugująca poprosiła o kontakt dzień pózniej a po 3 dniach odpisała że korzysta tylko z jednej funckji programu która nadal dostepna jest w abonamencie za 4,99
  • Odpowiedz
Każda firma tak robi.

@zibizz1: nie, nie każda. Jakby jakiś bank zmieniał prowizję za wypłatę z obcego bankomatu z 5 zł na 75 zł to każdy by się słusznie oburzał.
Dla mnie wystarczy, żebym mógł sobie wygenerować fakturę, wprowadzić koszt, zaznaczyć opłacenie składki i podatków, wysłać JPK, ale nie jest to dla mnie usługa warta 75 zł miesięcznie, dla mnie z powodu takich praktyk są skreśleni
  • Odpowiedz
@Gremlineq: typowa firma w Polsce, zdobądź popularność, hajs się zgadza więc zrób reklamy w milionie miejsc, tv, radio, bilboardy, internet. Klientów przybywa więc d-------l marże 10000%.
Brak profitu.

Jak ktoś szuka księgowości internetowej to polecam biuro rachunkowe ifirma. Za 150zł miesięcznie dla małej firmy
  • Odpowiedz