Wpis z mikrobloga

Skąd ma kierowca wiedzieć to, serio pytanie?

@blargotron: w przepisach nie ma tez nic o tym, ze mruganie awaryjnymi to podziekowanie, a jednak ludzie to wiedza - wystarczy jezdzic i obserwowac co jest na drodze.

Pies pavlova tez sie nauczyl, ze jak dzwoni dzwonek to dostaje zarcie, wiec czemu niektorzy nie potrafia zapamietac, ze jak sie robi przestrzen miedzy autami i ktos mruga dlugimi to wlasnie wskazuje, ze kogos puszcza?
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: z życia wzięte... kiedy brałem rocznego/dwuletniego syna na spacer w wózeczku - 95% kobiet NIEPUSZCZAŁO mnie na przejściu dla pieszych (mimo że teraz już jest to obowiązek), żadna nie przytrzymała drzwi do sklepu, nie pamiętam specjalnie żeby któraś puściła mnie w kolejce w sklepie bo jestem z rocznym dzieckiem. Natomiast z facetami... zupełnie na odwrót, w sklepie puszczali przodem ("stary wiem jak to jest mam dwójkę śmiało idź do
  • Odpowiedz
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: O ile z przepuszczaniem to jeszcze rozumiem skojarzyć stanie bez potrzeby z tym, to z tym dziękowanie to już w ogóle nie. No to jak ktoś jeszcze nie wie, to co? Albo się nigdy nie nauczy, bo ma autyzm? To liczę, że to nie pisane prawo drogi mi wyłożą na kursie.
  • Odpowiedz
95% drogowych morderców to mężczyźni

@bossgirl: to też nie jest prawdą. Minutę temu to było 100%, teraz jest 95, idziemy w dobrą stronę. Jeszcze kilka postów i może zgadniesz.
Jeździmy więcej, to powodujemy więcej wypadków, normalne. Co nie zmienia faktu, że jeździmy dużo lepiej niż wy.
  • Odpowiedz
@Bestia_z_Jellystone: ale statystycznie to mężczyzna jest drogowym zabójcą, kłóć się z faktami:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/ITS-kobiety-powoduja-trzy-razy-mniej-wypadkow-niz-mezczyzni-8753318.html

W ubiegłym roku kobiety spowodowały 23,7 proc. wypadków drogowych, podczas gdy mężczyźni byli odpowiedzialni za ponad 71,9 proc. z nich. Oznacza to, że kobiety powodują trzy razy mniej wypadków niż mężczyźni – wynika z danych Polskiego Obserwatorium Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego ITS.
  • Odpowiedz
@bossgirl: no i tak ze 100% doszliśmy do 80. W jeden dzień, to świetny wynik.
Jaki procent kierowców zawodowych to mężczyźni? 99%? Przy takiej dysproporcji to normalne, że mężczyźni będą mieli gorsze wyniki, skoro statystycznie robimy pewnie z 5x więcej km niz wy¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz