Wpis z mikrobloga

Czemu jest tak że stojąc w kolejce do wjazdu samochodem to w 90% to mężczyzna pozwala się włączyć do ruchu a kobieta to głowę odwraca w samochodzie i cię nie wpuści

@Zwiedzam: Niestety, ale jest pewna grupa przedstawicielek płci pięknej tudzież kobiet która uważa (niestety ma to miejsce naprawdę), że powinieneś je przepuszczać na drodze ponieważ one są kobietami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogólnie to odwracanie
  • Odpowiedz
  • 4
@Cztero0404: tak to prawda ale zauważyłem że kobiety mają problem z reakcją na niespodziewane zdarzenia na drodze i jeżeli z samego rana nie zaplanowały sobie że będą musiały kogoś wpuścić ustąpić na drodze to tego nie zrobią bo nie muszą poza tym są przyzwyczajone że mają pierwszeństwo
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: na przejsciu dla pieszych taka sama sytuacja, facet sie spokojnie zatrzyma, baba wpatrzona na wprost nie potraca Cie tylko dlatego, ze czekasz przy krawedzi jezdni az wielmozna przejedzie
  • Odpowiedz
@Zwiedzam a mnie na drogach w-------a najabrdziej baby w śmietnikach typu Yaris z 2008 roku ktore maja zero wyczucia drogowego i jezdżą tylko tak aby im było dobrze i grają pod siebie a nie popatrzą że np jak stanie na swiatlach metr dalej to juz odblokuje wjazd na dodatkowy pas z prawej strony etc. Przykłady mogłbym mnozyc godzinami.
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: Nie wiem czy 90%, ja prawo jazdy mam już 15 lat a jak do tej pory z podporządkowanej wpuściła mnie 1 (słownie jedna) kobieta, nawet w kalendarzu zapisałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To chyba ta słynna kobieca empatia xD
  • Odpowiedz
Czemu jest tak że stojąc w kolejce do wjazdu samochodem to w 90% to mężczyzna pozwala się włączyć do ruchu a kobieta to głowę odwraca w samochodzie i cię nie wpuści

#logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #pieklokobiet

@Zwiedzam: Nieznajomość przepisów oraz wszechobecne przeswiadczenie, ze ktoś chce je oszukać (ten ktoś to oczywiście mężczyźni).
Nie raz słyszałem od kobiet, ze nie wpuszczaja kogos kto zmienia pas (np jazda
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: Winę ponosi solipcystyczna natura kobiet. Nie potrafią spojrzeć na daną sytuacje z innej perspektywy niż swoja. Mam pierwszeństwo to jadę BO MOGĘ. Tutaj taki przykład z mojej rodzimej Gdyni. Skrzyżowanie gdzie z lewego pasa możesz skręcić w lewo, ze środkowego w lewo lub jechać prosto a z prawego tylko prosto. Oczywiście normalny kierowca chcący skręcić w lewo i widząc że środkowy pas jest pusty a na lewym jest jedno
sanderus - @Zwiedzam: Winę ponosi solipcystyczna natura kobiet. Nie potrafią spojrzeć...

źródło: krzyz

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: Wydaje mi się że po prostu baby są bardziej obsrane za kólkiem i mają bardzo zawężony tryb widzenia. W sensie skupiają 100% procesora na tym co przed nimi i nie zastanawiają się nad uprzejmościami tylko nad tym co muszą/powinny robić. Egoizm może być wtórny i wynika po prostu ze stresu.
  • Odpowiedz