Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

vieniasn +40
może i jestem wykopkiem i to nie jest powód do dumy ale nadal nie prowadzę wojenek politycznych na portalu o kupie i siku jak wielu zrobiło
z dobrych chłopów taki upadek eh
z dobrych chłopów taki upadek eh

Oto kilka faktów na temat Islandii:
1. Islandczycy uwielbiają czytać. Zajmują pod tym względem pierwsze miejsce na świecie.
2. Jeśli zamierzasz zamówić wodę w kawiarni lub restauracji, nie musisz za nią płacić. Dostaniesz wodę z kranu, która jest bardzo dobra, ponieważ pochodzi ze spa.
3. Jeśli zdecydujesz się zmienić pracę, nie będziesz potrzebować listu polecającego z poprzedniej pracy. Islandczycy ufają ludziom i nie będą cię w żaden sposób kontrolować.
4. Islandia jest jedynym krajem na świecie, w którym głosowanie odbywa się online.
5. Ten kraj jest uważany za bardzo konserwatywny. Miejscowi mają bardzo poważne podejście do małżeństwa.
6. Obecnie turystyka jest w tym kraju bardzo rozwinięta, liczba turystów rośnie z roku na rok i jest 2 razy większa niż liczba ludności.
7. Na Islandii nie ma armii. Jeśli jakiś obywatel chce odbyć służbę wojskową, może wstąpić do armii norweskiej na podstawie umowy między tymi krajami.
8. Wszystkie szkoły i inne placówki edukacyjne są bezpłatne.
9. Nie ma prywatnych klinik, ponieważ po prostu nie ma na nie potrzeby. Szpitale państwowe zapewniają bardzo dobrą opiekę medyczną.
10. Islandia jest jednym z niewielu krajów w Europie, które korzystają z ogrzewania miejskiego, a ludzie za to nie płacą.
#ciekawostki #islandia
źródło: islandia
Pobierz@BozenaMal: nie no xD bez jaj. też jestem fanem tego miejsca, ale nie mówmy o kraju, że jest bardzo rozwinięty w tym obszarze, skoro nadal w niektórych miejscowościach baza noclegowa to raptem 5(?) miejsc? Mówię tu chociażby o południowo-wschodnim obszarze.