Wpis z mikrobloga

36 + 1 = 37

Tytuł: Droga
Autor: Cormac McCarthy
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★★★★
ISBN: 9788308068687
Tłumacz: Robert Sudół
Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Liczba stron: 272
Czuję pustkę i czuję, że czuć ją będę jeszcze przez jakiś czas. Surowy, zimny styl pisania z początku mnie odpychał, chciałem rzucić czytanie po paru stronach i gdybym to uczynił tobym ominął jedną z najlepszych książek, jakie czytałem kiedykolwiek. Przynajmniej taką mam opinię w głowie teraz, na gorąco, po przeczytaniu ostatniej strony i ostatniego słowa. To, co według mnie wyróżnia tę książkę, to jej głęboko ludzki wymiar. Relacja między bohaterami jest sercem tej opowieści - pełna troski, poświęcenia i miłości, która staje się ostatnim bastionem człowieczeństwa w świecie, gdzie wszystko inne upadło. Czytając, czułem zarówno nadzieję, jak i rozpacz, które wzajemnie się przenikały. Cios w serce - bolesny, ale niezbędny.

#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
metuazs - 36 + 1 = 37

Tytuł: Droga
Autor: Cormac McCarthy
Gatunek: fantasy, science ...

źródło: 759462-352x500

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@metuazs: jestem na początku tej książki. Sięgnąłem czytając opis, że relacja ojca z synem itd. a to dla mnie strasznie ważne na każdej płaszczyźnie. Boję się, że koniec będzie dla mnie strasznie oczywisty, przez to rozczarowujący.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@saviola7: Fantastyka postapokaliptyczna. Dopiero teraz zwróciłem uwagę na to, co zacytowałeś. Skrypt bookmeter pobiera dane z lubimyczytac.pl i następnym razem będę uważniej sprawdzał wszystko przed dodaniem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Staraagrafka

@metuazs Moja ulubiona powieść. Jakbyś zastanawiał się czy warto film oglądać to tak, warto.

Jestem po seansie i faktycznie, film naprawdę dał radę. Mniej więcej tak sobie wyobrażałem wszystko podczas lektury, dzięki za przypomnienie o ekranizacji!
  • Odpowiedz