Wpis z mikrobloga

#seriale #fargo fajne to? trzyma poziom cały czy siada na p---ę w połowie? wszystkie urywki jakie mi mignęły gdzieś tam na YT były z Thorntonem, który z tego co widzę był tylko w pierwszym sezonie XD
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@genocidegeneral: każdy sezon to inny setting a nawet lata.
Jedyne co łączy, to miejscowość Fargo.
Ogólnie zajebisty, i trzyma tempo/klimat. Jedynie 5 sezonu nie widziałem
  • Odpowiedz
@genocidegeneral: tak, sezon 1 jest najbardziej zbliżony do tego co widziałeś w filmie "Fargo", który możesz sobie też obczaić.
Ale to jest świeża historia opowiedziana na nowo a nie po prostu wydłużona wersja filmu
  • Odpowiedz
@Rad-X: No przecież nie będę ci mówił, że i dla ciebie ma być słaby. Nie jest to jakieś dno ale na tle pierwszych 3 dla mnie wypadł słabo. Natomiast pierwsze 3 sezony każdemu zawsze polecam. Kurcze bardzo miło wspominam spędzony czas :)
  • Odpowiedz
@genocidegeneral: Moim zdaniem 3 pierwsze sezony są najlepsze, pierwszy to w zasadzie historia z filmu opowiedziana na nowo w 10 odcinkach. One się nie łączą. Gatunek: czarna komedia kryminalna.

Jeśli znasz dość dobrze film, to gdybyś odbił się od pierwszego sezonu, że wtórne, to śmiało włączaj drugi, zapewniam Cię że już po pierwszym odcinku będziesz ukontentowany.
  • Odpowiedz
@genocidegeneral: Pierwszy sezon absolutne top, coś jak pierwszy sezon "detektywa". Nie wiem czy na maxie są wszystkie serie, ale nie musisz się martwić, bo każda kolejna seria to inne lata, inna historia, łączy je miasteczko Fargo. Na początek polecam film z 1996 - warto obejrzeć przed pierwszym sezonem, wczujesz się w klimat. Aha, tam przed każdym odcinkiem jest coś w stylu "wszystkie wydarzania wydarzyły się na prawdę, ze względu na
  • Odpowiedz