Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: obsesyjna sinusoida między "szlachta na b2b spija przywileje" a "frajerstwo na b2b j---e w sprintach bez żadnych przywilejów" dzisiaj ma wyjątkowo wysoką częstotliwość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wap30: prawda jest taka, że każdy wybiera sobie formę zatrudnienia która mu pasuje. Tylko o jest część pajaców, które uważają, że istnieje jedno słuszne rozwiązanie dla każdego.

Taki op to by ci jeszcze życie ułożył, bo jemu coś pasuje, więc innym też powinno
  • Odpowiedz
Nie wiem po co komuś więcej urlopu xd dla mnie 15 dni to bardzo dużo.

@Mistrszzz: wyrazy spulczucia,

zazwyczaj to ja liczę rocznie:
- jeden dwutygodniowy urlop - np. na jakiś fajny
  • Odpowiedz
@some_ONE: racja, walenie konia i nic nie robienie przez 26 dni to supper życie. Ja wolę pracować i zarabiać więcej. A co najlepsze ja sobie pracuje często z innych krajów niż Polska i po pracy zwiedzam te kraje. Współczuję że ktoś na UOP nie ma takiej możliwości ;) do biura, niewolniku
  • Odpowiedz
@Mistrszzz z tymi urlopami to niezły fikołek. Bierzesz 15, bo liczysz ile Cie ten urlop kosztuje. Odpowiedzialność na UOP to maksymalnie 3 stawki miesięczne, a nie praktyczna studnia bez dna (chyba że weźmiesz OC, ale dobre w jakimś leadenhall to też dobre 3k, a jak robisz przy finansach / giełdach / kasynach to życzę powodzenia w znalezieniu dobrego OC). Z chorobowym to jest hehe dopóki nie wyłączy Cię z życia na
  • Odpowiedz
czego co najmniej połowę i tak wypadałoby odłożyć na prywatne inwestycje emerytalno - rentowe, bo z b2b to minimalna (1800 brutto obecnie).

@Romska_Palo_Ul_Laputa: powodzenia życzę każdemu kto jest na UOP i przez zamordyzm ZUS płaci na te piramidę finansowa. Jeśli naprawdę ktoś jest taka ameba, że myśli że dostanie sensowną emeryturę to nawet mi takiej osoby nie jest żal xd dzięki b2b ja mam 2 mieszkania i ok 600k zainwestowanej
  • Odpowiedz
@szalony_oguras: opiekę NFZ mam taką sama jak osoba na UOP mkimo że place ułamek tego co UOP. Mam zabezpieczenia finansowr. Już teraz mam kilka tys netto z dochodu pasywnego. Mogę w teorii żreć i żyć i już nie pracować. Rzeczywiście, straszna perspektywa jak zachoruje
  • Odpowiedz