Wpis z mikrobloga

@elofrytki: jeśli ma dobre relacje z rodzicami i jest tam wolne miejsce może niech wróci do nich? Może zyska przynajmniej trochę spokoju. Nic innego mi nie przychodzi do głowy
  • Odpowiedz
  • 0
@Kemo: gadałem z nim o tym. Jego rodzice mają małe mieszkanie 35 m2 czyli jeden duży pokój

natomiast on z bratem ma niewiele większe bo 40 M2 czyli są dwa małe pokoje

Ponadto jego starzy mają już z górki. W sensie mają swoje życie itp
  • Odpowiedz
@elofrytki: No, to wygląda na chorobę, jakies zaburzenie, może jakiś rodzaj autyzmu, uposledzenia itd Szkoda go, bo mozna sobie wyobrażac co bedzie dalej. Niech spróbują namowic go na wizytę u lekarza choćby rodzinnego, najlepiej to do szpitala na obserwacje powinien iść. Grożbą, szantazem cokolwiek
W sumie to on wydaje sie niepełnosprawny. On zawsze będzię problemem, jak zostanie sam i ktos powiadomi opieke spoleczną to pomoc mu bedzie musiała rodzina -
  • Odpowiedz
  • 1
@elofrytki jak ta kawalerka synów jest na starych to mimo że mają swoją to raczej nie pozwolą żeby druga popadła w ruinę przez nieudolnego synka
  • Odpowiedz
@Ana77: mam takiego typa w rodzinie, dobija już do 40 lvl i nie ma zamiaru pracować. Wg mnie jego rodzice powinni go dawno temu wywalić z domu. To jest zwykłe lenistwo i wygodne życie na koszt rodziców. Podejrzewam, że u OPa jest podobnie, tym bardziej, że gość chodzi co raz do pracy.
@elofrytki skoro nie możesz go eksmitować, to sam uciekaj do wynajmowania pokoju, tzn kolega :P Mieszkałem na
  • Odpowiedz
zwykłe lenistwo

@Chuopijak: Nie ma czegoś takiego. Jakby praca nie była niczym problematycznym, to wtedy mógłbyś to sobie tak tłumaczyć. Niestety jest inaczej, więc nie dziw się, że ktoś może mieć opory przed nią. Nie myśl też sobie, że te opory to coś, co się wybiera, bo wtedy zasugerujesz istnienie wolnej woli i poświadczysz o tym jak bardzo oderwany od rzeczywistości jesteś.
  • Odpowiedz