Aktywne Wpisy

Korowiov +3
O kurła....sobie pomyślałem, że Justyna to w moim wieku jest ( ಠ_ಠ) #rolnikszukazony Listów będzie fchuj i czuję że z tą męską energią to będą j---a jeszcze xD

qciek +1
#gry Dobra, każdy swój wysryw. Tu wrzuca, wrzucę i ja. 3 gry na "S", których nikt już nie pamięta:
System shock
Singularity
Summoner
O ile 1 łatwe, 2 mniej, to ciekaw jestem, ile osób ten trzeci kojarzy?
System shock
Singularity
Summoner
O ile 1 łatwe, 2 mniej, to ciekaw jestem, ile osób ten trzeci kojarzy?

Bardzo prosze jesli mozecie się wypowiedzieć, bo każda krytyka, i uwaga jest mi potrzebna.
Jakbyście mogli wybrać to według Was, przy poniższych parametrach, która z opcji będzie lepsza?
Szacowana wartość wypłacanych dywidend: 2000 zł miesięcznie
Wynajem mieszkania (nie wwa, wroclaw itp.): okolo 2000 zł miesięcznie
-------
Czy przy powyższych założeniach, lepiej:
A) kupić mieszkanie za gotówkę, ale sprzedać akcje wypłacające dywidendę, przez co odchodzi potrzeba wynajmu. Wartość nieruchomości w DŁUGIM termie rośnie tak jak dywidendy, jednak pieniądze są raczej zamrożone
B)Wynajmować, i pokrywać to z dywidend, a z czasem zwiększać pozycje, by pokryć podstawowe potrzeby. Plus taki, że pozycji można się pozbyć, i ją scashować w razie potrzeby
#nieruchomosci #inwestowanie #gielda
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
Płacąc za wynajem kasę przepalasz poniekąd. Jak dla mnie mieszkanie na własność to priorytet, potem z kasą można robić co się podoba.
Sektor mieszkaniowy jest nie do ogarnięcia. Dopóki rząd i wąsate Janusze będą tam pchać kasę, to to nie spadnie.
Czyli krotko mowiac: dywersyfikacja :)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
1) jeśli zamierzasz założyć rodzinę w perspektywie ~ 5 lat to kupić mieszkanie
2) jeśli nie to wynajem
@Wazzzup: nie możesz
Głupim posunięciem byłoby wsadzenie wszystkich jajek do jednego koszyka. Na ten moment stoisz zapewne na dwóch nogach - praca i dywidendy, które powoli otwierają przed Tobą możliwości. Dopiero od niedawna zacząłeś dostrzegać te możliwości i skłoniło Cię do przemyśleń.
Zastanów się czy sama praca Ci wystarczy, bo w takim