Aktywne Wpisy

splinter96 +144
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Basti91 +7
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

@Arbeiter No jakoś trzeba ratować ZUS... Na zachodzie podnoszą wiek emerytalny to dlaczego w Polsce nie mogą różowym?
@P4ncak3: u nas by trzeba zacząć od odchudzenia tej instytucji
@Strigiformesman: Koszty operacyjne ZUS wynosiły w 2022 roku około 7 mld PLN, a zarządzał FUS w wysokości 310 mld PLN co oznacza że koszty własne wyniosły około 2,2% zarządzanych środków. Jest to procent niższy niż w większości spółek giełdowych czy np. funduszy inwestycyjnych.
Na działalności ZUSu nie oszczędzisz nawet ułamka tego co jest przewalane każdego roku na emerytów (samej doplaty budżetowej
@PfefferWerfer: z wiekiem narastają problemy zdrowotne, zwłaszcza przy pracy fizycznej. Wiele osób nie da rady pracować dodatkowe lata, więc po prostu ludzie częściej będą się decydowali na przejście na rentę zamiast na dociągnięcie do wieku emerytalnego.
Do tego ucierpi wiarygodność państwa, znowu zacznie się
Tym bardziej że wiele osób które w najbliższych latach będzie wchodziło w wiek emerytalny wchodziło na rynek pracy w wieku 18-19 lat, zaraz po zawodówce albo technikum
Eh kiedy w końcu do Polaków dotrze, że Polskie elity wykonują tylko amerykańskie rozkazy.
@P4ncak3: Wiele osób lubi swoją pracę. Ja wcale nie chcę iść na emeryturę. Wolałabym pracować do śmierci.