Wpis z mikrobloga

Polskie społeczeństwo powoli dojrzewa do bycia częścią pierwszego świata. 51% Polaków po raz pierwszy popiera legalizacje związków jednopłciowych.
Ale nie to jest spektakularne, największe wrażenie robi trend. Od 1989 gdy poparcie dla takich związków wynosiło 2% co roku robiliśmy mały, czasem minimalny kroczek do przodu.

Aż doszliśmy do cywilizacji, po długim, wieloletnim marszu.
Teraz czas na to aby nasze prawo w tym względzie dołączyło do pierwszego świata.
#polityka #zwiazki #homoseksualizm
thorgoth - Polskie społeczeństwo powoli dojrzewa do bycia częścią pierwszego świata. ...

źródło: 1000009146

Pobierz
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: Polskie społeczeństwo powoli dojrzewa do bycia częścią pierwszego świata*. 51% Polaków po raz pierwszy popiera...
... tutaj spodziewałem się czegoś naprawdę wartościowego xdxd
*samozwańcze określenie pierwszego świata.

Jeśli homo związki robią z ciebie, nobilitują do miana pierwszego świata to nie chcę tam być. Kto w ogóle wpadł na pomysł, że to jakaś wartość dodana? to jakiś idiota
  • Odpowiedz
  • 419
@LateMacchiato: droga wolna na Białoruś. Tam niskie podatki, nie ma lgbt i lewackich wynalazków jak prawa człowieka.
Nawet mieszkania dają dla prawilnych mordeczek, do końca życia
  • Odpowiedz
@thorgoth powiem ci coś: a może tych lepszych kultur, które promowały homozwiązki było więcej, tylko jakimś cudem przegrały z tymi bardziej prymitywnymi?
nie chcę być złym prorokiem, ale muzułmanie w europie zrobią z tym porządek
  • Odpowiedz
@thorgoth: Ciekawe jaka jest metodyka otrzymania tego wyniku 51% bo wydaje mi się że próba statystyczna to będzie 1000 mieszkańców warszawy.
  • Odpowiedz
  • 37
Nie wiem, dla mnie to jest abstrakcja, jestem heteroseksualny ale ta ustawa nie zmieniłaby NIC w moim życiu, a polepszyłaby komfort życia osobom homoseksualnym.
  • Odpowiedz
  • 31
Przeciwnicy ewentualnej ustawy to ewidentne ćwierćmózgi które realnie nie potrafią uargumentować swojej niechęci.
  • Odpowiedz