Wpis z mikrobloga

@pearl_jamik: Fender American to bardziej z rockiem mi się kojarzy - to też wiosło za pewnie około 8k nówka?
Ja gram na Ibanezie AZ za ok. 9k i jest od tańca do różańca - od rocka po metal
  • Odpowiedz
@pearl_jamik Powyżej dobra rada, najpierw idź do dobrego sklepu i pomacaj kilka gitar, weź do ręki i zobacz z jakim kształtem ci wygodnie, potem będzie można myśleć o marce. Pytanie też jaka muzyka cię jara, uczenie się piosenek, które ci się podobają i które lubisz bardzo podkręca motywację. Niektóre gitary są dobre pod konkretne style muzyki stąd moje pytanie. Jeśli chodzi o piec, ja bym szedł w cyfrę np. Tonex
  • Odpowiedz
@pearl_jamik dobrze gadają, pomacaj w muzycznym, zobacz na czym grają kapele które lubisz a potem zawołaj co wyszło. Musisz mieć też poprawkę, że w sklepie nie ograsz za dużo z tego co można kupić. Fender Am Std to fajne wiosło, aczkolwiek nieprodukowane - nowego odpowiednika za tą kasę bym nie brał, ale co do używek jest spore pole do popisu. Pomacaj gitary, sprawdź i zawołaj, to pokminimy dalej.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Nie inwestowałbym w wiosło więcej jak 3k, bo nie ma to sensu, przynajmniej na etapie nauki. Dźwiękowo nie ma żadnej różnicy, ba dobry gitarzysta to i na wiośle za tysiaka rozniesie. Lepiej kup sobie wiosło za 3k i wzmaka za 3k (np. Katana Artist), a pozostałą resztę zainwestuj w dobrego nauczyciela.
  • Odpowiedz