Aktywne Wpisy

moll +76
Podejście nr 2 do jajek sadzonych na patelni ze stali nierdzewnej. Przy poprzednim trochę za słabo rozgrzana patelnia, potem minimalnie zbyt wysoka moc pod jajkami, przez co też szybciej musiałam zdejmować, bo się za mocno zjarały.
Czy przywarło? Oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż nie wszystko, jakieś 70%, a reszta nawet polubownie zeszła. Na szczęście przywarło na tyle "dobrze", że wystarczyło odmoczyć
Dlatego dzisiaj podejście nr 2!
#
Czy przywarło? Oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż nie wszystko, jakieś 70%, a reszta nawet polubownie zeszła. Na szczęście przywarło na tyle "dobrze", że wystarczyło odmoczyć
Dlatego dzisiaj podejście nr 2!
#
źródło: 1000018178
Pobierz
ArchetypT +144
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Skargę oczywiście napisz, dyspo z kurierem też lubią śmieszne teksty z rana poczytać.
@BeginEnd: ale ma rację, nie ma takiego obowiązku, on przesyłkę ma doręczyć pod "pierwsze drzwi". Paczki powyżej 31,5kg które są traktowane jako "paleta" "półpaleta" są u niektórych przewoźników w systemie "burta/burta" więc może Ci ją przesunąć na brzeg samochodu i powiedzieć
@Jakobo: ale mało który punkt mu przyjmie 30kg dużą paczkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1) System przekierowania jest tragiczny - można przekierować paczkę do jakiegoś punktu albo na inny adres, ale tylko z 2-3 dni przed planowanym przyjazdem. Jak jest już u mnie w mieście to się nie da. Nawet jeśli została opóźniona o 3 dni.
Inpost doręcza paczki o masie do 25 kg (to bezwzględne maksimum), a DPD do 30 kg (powyżej to już paleta).
A większość firm ma limit masy przesyłki, jaki doręcza się pod adres na poziomie 30-32 kg.
@NaChMiNick
Nie ma tu znaczenia, czy to paleta, czy półpaleta. Dopuszczalny ciężar, jaki może nosić jedna osoba, zgodnie z rozporządzeniem BHP, to 30 kg dla mężczyzn i 12 kg dla kobiet. Dla
@pcela: Nie mówię że nie masz racji, bo pewnie z punktu widzenia kuriera tak jest, tylko, że to sprzedawca decyduje o sposobie dostawy jaki oferuje kupującemu. Jak zamawiam coś z allegro to nie ma problemu, a dziwnym trafem sklepy z poza allegro to często jest jakiś problem z dostawą.
Te zamówienia z obrazka przywiózł mi DPD. Pierwsze ma 33.6kg, drugie nie
źródło: dostawa
PobierzChodzi o masę jednej paczki, a nie całej przesyłki.
Poza tym pisałem wyżej, że jak paczka jest cięższa to formalnie jeździ ekipa dwuosobowa lub kurier ma wózek.