@makamele mojej firmy ci nie sprzedam, ale w sumie to do jakiekolwiek software house’u w wawie - pierwsze które mi przychodzą do głowy bo z nimi trochę pracowałem to Sparkbit albo Ideamotive. Każda gownofirma w Wawie tyle daje, a te dwie wyżej maja 3/4 ludzi na stoprocent zdalnie więc nawet nie musisz mieszkać w stolicy.
@Ant0n_Panisienk0 wiem, nie jestem programistą, tylko właśnie inżynierem. Pracuje w firmie w której jest dużo devow stąd o nich piszę, ale to tylko przykłady z własnego podwórka.
@ZydowskiPianista: Rozumowanie jest proste. Polska = Warszawa, praca = IT. Reszta ludzi PO PROSTU ZNIKA MORDO CZAISZ. PO PROSTU PRACUJESZ ZDALNIE ALBO KUPUJESZ MIESZKANIE NA OBRZEŻACH PRZY ZAROBKACH 10k ZA JUNIORA PO 3 MIESIĄCACH. CO JAKI KIEROWCA AUTOBUSU JAKI LISTONOSZ JAKA KASJERKA NIE MA TAKICH LUDZI JA ICH NIE WIDZĘ ZAROBKI 10k MORDO MÓWIE CI WSZĘDZIE
@Krs90 ale czyje to jest rozumowanie, twoje? Bo ja pisałem o zarobkach w dużych miastach i o tym, że 120k nie robi z ciebie milionera, a ty się zesrałeś w jakimś kompletnie innym temacie pisząc coś o autobusach i listonoszach xD
@PanieKaroluStop: Tylko przemilczałaś teraz kwestię, że zazwyczaj w kontekście progresji mówimy o progresywnym PIT w skali. PIT, który płacą osoby na UoP.
Obecnie jest on stanowczo za wysoki jeżeli weźmiemy pod uwagę, ucieczki na jdg wraz z minimalnym ZUS i wrzucaniem wszystkiego w koszty. Obecne 32% jest absurdalnie wysokie jeżeli weźmiemy pod uwagę zyski kapitałowe 19%, wynajem 8,5%. Co to jest za kpina, że kapitał i rentierstwo jest mniej opodatkowane
@ZydowskiPianista W innych zawodach nie jest tak kolorowo finansowo. Dla przykładu, żeby np. taki elektryk automatyk zarabiał porównywalnie do programisty to musiałby jeździć co jakiś czas na wielotygodniowe delegacje-uruchomienia w fabryce w Polsce albo za granicą z dala od rodziny i domu.
@Ant0n_Panisienk0 well, no taka dynamika pracy, która się odbywa w fabrykach, że te nie są w miastach, ani nie są równomierne rozmieszczone w Polsce. Kończyłem geodezje, dużo moich kolegów którzy poszli „typowa” ścieżka narzeka że kasa dobra, ale czasem i w zimę pracuje się po kolana w błocie. Ot, taki rodzaj pracy.
Polak zwyczajny zarabiający 4k netto w top5, który nie popiera podatku katastralnego
Polak który popiera podatek katastralny, jest zwyczajnie za głupi, za biedny albo nigdy nie był za granicą, żeby wiedzieć lepiej. Najczęściej wszystko na raz.
@K_R_S: A kto mówił o tym że ktoś miałby ci się wprowadzić na chatę? Xd
Ale urojenia tworzysz w głowie i bohatersko obalasz tezy które nie padły. Dawaj jeszcze o patykach i mchu xd
Uważam po prostu że w sytuacji na przykład najbogatsi skupują mieszkania i wynajmują je ludziom po zauważonych cenach traktując to jako inwestycje to daleko jest w niej od ‚dobrowolności’
#nieruchomosci
źródło: temp_file3224964923279417824
PobierzPolska = Warszawa, praca = IT. Reszta ludzi PO PROSTU ZNIKA MORDO CZAISZ. PO PROSTU PRACUJESZ ZDALNIE ALBO KUPUJESZ MIESZKANIE NA OBRZEŻACH PRZY ZAROBKACH 10k ZA JUNIORA PO 3 MIESIĄCACH.
CO JAKI KIEROWCA AUTOBUSU JAKI LISTONOSZ JAKA KASJERKA
NIE MA TAKICH LUDZI JA ICH NIE WIDZĘ
ZAROBKI 10k MORDO MÓWIE CI WSZĘDZIE
Obecnie jest on stanowczo za wysoki jeżeli weźmiemy pod uwagę, ucieczki na jdg wraz z minimalnym ZUS i wrzucaniem wszystkiego w koszty. Obecne 32% jest absurdalnie wysokie jeżeli weźmiemy pod uwagę zyski kapitałowe 19%, wynajem 8,5%. Co to jest za kpina, że kapitał i rentierstwo jest mniej opodatkowane
źródło: 1a08d48e0239c7db13d1aabea57d4e466a9e765973abc628e4b803d92e6ea76d
PobierzPo lotnictwie mozna pomarzyc o takiej kasie
Polak który popiera podatek katastralny, jest zwyczajnie za głupi, za biedny albo nigdy nie był za granicą, żeby wiedzieć lepiej. Najczęściej wszystko na raz.
https://forsal.pl/nieruchomosci/artykuly/9559385,jaki-odsetek-polakow-posiada-wlasne-mieszkanie-jestesmy-w-unijnej-czo.html
W sumie to jak z flaczkami, ogólnie uwielbiam ale jak jestem u cioci Grażyny to nie ruszę bo ona robi takie co śmierdzą gównem.
Ale urojenia tworzysz w głowie i bohatersko obalasz tezy które nie padły. Dawaj jeszcze o patykach i mchu xd
Uważam po prostu że w sytuacji na przykład najbogatsi skupują mieszkania i wynajmują je ludziom po zauważonych cenach traktując to jako inwestycje to daleko jest w niej od ‚dobrowolności’
Tymczasem idź szukać patyków bo wolność