Aktywne Wpisy

MonazoPL +132
Bonżur przyjaciele!
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜
źródło: santander 1060
Pobierz
mattttx +284
źródło: 1000002501
Pobierz

Też po kilku latach macie dość pracy w #korpo? Jedynymi plusami jak dla mnie jest trochę lepsza kasa niż przeciętnie oraz stosunkowo bardziej rozmyta odpowiedzialność. No i jeszcze praca zdalna, o ile jest (u mnie akurat 1 dzień z biura w tygodniu). Poza tym nie widzę zalet. Ciągły bieg za nie wiadomo czym, notoryczne zmiany procesowe i proceduralne, tickety, asapy itp. itd., robienie z tego otoczki jakbyśmy ratowali świat, a tak naprawdę wykonujemy typowy bullshit job który nie przenieśli do Indii tylko z powodu kosztów (już niedługo, miliony Hindusów czekają) lub przepisów UE typu RODO i inne takie. No i wszechobecny fałsz "kolegów", którzy wbiją ci nóż w plecy przy pierwszej lepszej okazji, aby tylko dostać jakiś awans/premie by miniratka mniej ciążyła.
Naprawdę mam wrażenie, że Ted Kaczynski miał rację i człowiek nie jest stworzony to takiego życia. Jadąc na działkę rodziców, podlewając kwiatki, zajmując się rybkami odpoczywam i cieszę się z efektów mojej pracy. A w korpo? Jedynie jakieś cyferki, które nic nie znaczą.
#przemyslenia #pracbaza #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: w korpo tez robisz swoje i elo.