Aktywne Wpisy

#kredythipoteczny Cześć, gadałem z kumplem i twierdzi ze jego kolega z narzeczona/dziewczyna (sam już nie wiem XD) wzięli kredyt hipoteczny na mieszkanie 70m2 w mieście w pomorskim on w wieku 21 ona w wieku 20 lat, po roku pracy zza granica z wkładem własnym? Jakie jest prawdopobienstwo ze mówi prawdę a jaka że p*doli bzdury? #mieszkanie #pytaniedoeksperta #finanse
kkecaj +205
Nałożę cła na prawie cały świat w tym swoich największych sojuszników jak Korea Południowa , Kanada i Europa. Co może pójść nie tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#usa #wydarzenia #swiat
#usa #wydarzenia #swiat
Dzięki uprzejmości brata bliźniaka isgoratha otrzymałem próbkę Royal Tobacco do testów.
Byłem ciekaw tego zapachu, już od paru miesięcy, nie mogłem znaleźć osoby, która by go rozlewała, a pojawił się klon, którego wziąłem w ciemno xD. Klona mam już trochę czasu i zdążyłem go parę razy użyć. Nie jestem fanem lukrecji, anyżu i podchodziłem do tego zapachu bardzo sceptycznie, ale jednak moje ADHD i konieczność zakupu czegokolwiek wygrała xD.
Charuto pachnie naprawdę podobnie do oryginału. Nie jest to klon 1:1. Dlaczego? Ręką w rękę bez problemu zauważymy różnice. Amouage ma zdecydowanie więcej nut kadzidlanych. Czuć znacznie więcej mirry i olibanum, których jestem fanem. Dodatkowo tytoń gra tu większą rolę. Z kolei w Charuto do czynienia mamy z zapachem, w którym nutami dominującymi są lukrecja, anyż i ziołowa otoczka, która towarzyszy Amouage gdzieś w tle.
Reasumując za te 60 zł dostajemy naprawdę udany zapach, który jest czymś w rodzaju lżejszej wersji RT, gdzie mocne nuty jak mirra, tytoń czy olibanum nie grają głównych skrzypiec, a raczej chowają się za plecami pozostałych z RT nut. Parametrowo nie ma tragedii. Trzyma stosunkowo długo. Nie powiem konkretnie ile, bo nie pamiętam, ale wydaje mi się, że potrafił utrzymać się i 12h. Projekcyjnie to te 2-3h daje radę, a później się chowa.
#perfumy