Aktywne Wpisy

Bratkuu +2
Jakim procentem oszczędności obracacie na giełdzie?
#gielda
#gielda

kluha666 +293
Miałem iść do pracy, do sprzątania. W końcu żadna praca nie hańbi, a pieniądze się przydadzą. Byłem umówiony z taką kobietą, która miała zadzwonić w piątek. Głucha cisza. Próbowałem dziś do niej dzwonić kilkukrotnie, ale nie odbierała. A dzisiaj nieoczekiwanie dostaje telefon i jestem umówiony jutro na rozmowę o pracę jako pracownik administracyjno-biurowy. Na takiej pracy mi bardzo zależało i jestem przeszczęśliwy, że będę miał okazję na taką rozmowę. Trzeba mierzyć wysoko!

ech... najgorsze w byciu żyrafą 180 cm jest znacznie ograniczone pole mężczyzn do wyboru. Lubię swój wzrost, jest wygodny, łatwo utrzymać smukłą sylwetkę, dzięki niemu również rzadko czuję się zagrożona fizycznie, ale w relacjach z mężczyznami jest mocno przypałowy. Nie znam dokładnych statystyk, ale nie trzeba ich znać, żeby wiedzieć, że zdecydowana większość mężczyzn woli niskie/przeciętnego wzrostu kobiety, a często im wyższy mężczyzna, tym niższe woli. Akurat tacy giga wysocy, co mają po 2 m, mnie jakoś szczególnie nie pociągają, bo to za duża różnica wzrostu, ale smutne jest to, że tak mały pozostaje wybór wśród mężczyzn tak ok. 185- 188 cm, a jeszcze jakby miał być dobrze zbudowany, to już w ogóle ciężko, bo tacy w większości i tak wolą niższe.
Chyba jedyne, czego zazdroszczę niższym dziewczynom, to właśnie ten duży wybór. Jak ma się 160 cm, to taki chłopak 160 cm wchodzi w grę i można działać, a dla takiego żyrafka zostaje promil. A mój gadzi kobiecy mózg jest nieodwracalnie zaprogramowany tak, że przy niższym ode mnie mężczyźnie serducho niestety mocniej nie zabije nawet jak chłop najwspanialszy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wzrost #zalesie #damskiprzegryw #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
185-188 cm to wzrost idealny (dla mnie) u mężczyzny, a wiadomo, że błędem jest szukanie wyłącznie ideału. :) Natomiast faktem jest, że ograniczam swój wybór do mężczyzn 178 cm+, bo takie mam preferencje. I żeby nie było - nie obrażam się na mężczyzn za to, że np. wolą niższe, krąglejsze czy tamszczuplejsze itd. Każdy ma prawo do swoich upodobań, a ja nie mam prawa nikomu
@kabotyno: i reszta
Tak, wygląd jest świetny przy takim wzroście, ale wygląd jest bardziej oddziałujący na oglądających niż oglądanych, wiec nic poza małym zadowoleniem nie dostaniesz, chociaż czasami z takich rzeczy można rozpalić niezłe ognisko :). Poza tym im kobieta jest większa od faceta tym mniejszą dominacje może poczuć i tutaj jest chyba punt G tego problemu. Popęd w najczystszej i najprymitywniejszej postaci opiera się głównie o dominację (psychiczną
No to ja jestem w tej mniejszości. Mam 195 i zdecydowanie wolę wyższe kobiety tak od 180 wzwyż.
Przecież wprost napisałam, że przy niższym "serducho mocniej nie zabije". Nie chciałabym być z niższym mężczyzną (jakaś minimalna różnica jest bez znaczenia, ale im więcej tym gorzej). Nie byłoby to dla mnie komfortowe zarówno pod względem fizycznym (nie czuję się komfortowo nawet przytulając się do niższych osób), jak i psychicznym (tak, tak, "kompleksy"), a poczucie komfortu w związku to podstawa. Tak więc - jest problem i
@mirko_anonim: Nie ma. Jesteś taka jak inne. Każda chce wysokiego, a przynajmniej wyższego od siebie. Dlatego niscy mężczyźni oglądają kobiety tyko w gazetach. Rozumiem, że twój wzrost to spore utrudnienie, ale obok niskiego mężczyzny-przegrywa to ty nawet nie stałaś, bo to dwie zupełnie inne sytuacje.