Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wy tu się zastanawiacie które miasto lepsze do życia, czy Wrocław, czy Kraków, czy Poznań. A ja zapraszam do Szczecina. Tu się poczujecie jak w powiatowym. Miasto wojewódzkie, a nawet nie dogania wyżej wymienione miasta. Nasz prezydent bardzo się stara aby poczuć się jak w wojewódzkim ale bardzo nieudolnie. Dopiero niedawno uruchomili u nas jeden pociąg Pendolino! Pierwszy raz pojechał świąteczny tramwaj, ustrojony lampkami ale już marudza, że duże koszty to były. I tak to się powoli żyje na tej wsi. Pojedźcie sobie tramwajem w stronę stoczni szczecińskiej to żyć wam się odechce. Jadąc na prawobrzeże zaczyna śmierdzieć czekolada. Właśnie i ten śmieszny podział Szczecina na lewobrzeże i prawobrzeże. Mimo tego lubię ten klimat ale dla urozmaicenia jeżdżę często na weekendy do innych miast jak Wrocław czy Poznań. Wychowywalam się na aglomeracji śląskiej ale przez nasilająca się astme musiałam się przeprowadzic. Napewno mogę wam powiedzieć, ze nie ważne gdzie jedziesz wszędzie są bezdomni, żule i zawsze nieciekawe ulice bądź osiedla w tych miastach. Nie ma idealnie

#szczecin #poznan #wroclaw #krakow #katowice

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emulsja Wbrew pozorom Szczecin. Gdańsk ma dużo wad jak się pomieszka kilka lat. Turyści zawsze zachwyceni. Bywam tam kilka razy w miesiącu i mieszane odczucia po pół roku niemieszkania tam. Wszystko zależy od tego czego się oczekuje
  • Odpowiedz
@Emulsja Bardzo napompowane ceny nieruchomości. Jest problem nawet z wynajęciem czegoś. Bo albo wynajmują tylko turystom albo studentom na rok akademicki. Komunikacja miejska dramat korki i remonty w przypadku jazdy autem to również porażka. Bardzo mocno wieje i jest zimniej niż gdzie indziej w kraju. Na południu smród z szadolek który dociera do prawie wszystkich dzielnic. Zapomnij żeby iść do restauracji na spontanie bo nawet ciężko rezerwację zrobić poza sezonem. Na
  • Odpowiedz