Aktywne Wpisy
Polina2137 +13
#zwiazki #a-----l #logikaniebieskichpaskow
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko
tomasztomasz1234 +205
Wiecie że kaliski ginekolog - ten od 2,5 mln zł z NFZ - wykazywał stratę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Patrzcie, co odkryłem: Prof. Dariusz Samulak prowadzi spółkę Doctor sp. z o.o. Wykazała ona za 2023 ok. 2,5 mln zł przychodu z NFZ. Jednak na czysto nie zarobiła ani grosza. Zadeklarowała stratę w wysokości ponad 105 tys. zł..
Źródło: sprawozdanie z działalności Spółki za
Patrzcie, co odkryłem: Prof. Dariusz Samulak prowadzi spółkę Doctor sp. z o.o. Wykazała ona za 2023 ok. 2,5 mln zł przychodu z NFZ. Jednak na czysto nie zarobiła ani grosza. Zadeklarowała stratę w wysokości ponad 105 tys. zł..
Źródło: sprawozdanie z działalności Spółki za
źródło: strata1
Pobierz

Opiszę swoją przygodę z Google Cloud Platform w odpowiedzi na zniknięty już post https://wykop.pl/link/7614497/google-polska-sparalizowalo-nasza-firme-ostrzezenie-dla-innych-przedsiebiorcow
Jakiś czas temu realizowałem minimum dwa projekty w chmurze Google: jeden matematyczny, drugi analityczny. Żaden nawet nie zahaczał o łamanie jakiegokolwiek regulaminu.
Pewnego dnia oba projekty zostały wyłączone, całkowicie, ze wszystkimi usługami, z całym kontem, bez dostępu do backupów, dashboardu itp. Miałem tylko działającego gmail'a. Cała platforma cloud była dla mnie zablokowana. Co było powodem?
"We have noticed some activity on your billing account…"
"Some activity"! Po kilku dniach okazało się, że wszystko z moim kontem jest w porządku, że Google, po prostu nie lubi zbyt wielu projektów GCP podpiętych pod jedno konto rozliczeniowe, jeśli nie korzystają one z wielu usług. Projekty były małe. Żadnego punktu regulaminów nie złamałem. Ale dla Google takie działanie było podejrzane, bo zapewne większość klientów robi inaczej.
Jaki był efekt? Wszystkie strony, które miałem w chmurze Google nie działały przez kilka dni. Na każdej wyświetlał się komunikat o treści, której już nie pamiętam.
Po przygodzie, niektóre projekty przeniosłem na inne platformy, niektóre usunąłem, a wszystkie inne wrzuciłem do jednego wora - jednego, wspólnego projektu na GCP.
Były to małe projekty, małe koszty, małe straty. Ale gdy sobie pomyślę, że miałbym mieć spory biznes oparty o chmurę, w której jakikolwiek bot może mi zablokować całkowicie konto i nie umożliwić żadnego kontaktu z człowiekiem to taka wizja mnie przeraża.
Mieliście podobne przygody na GCP, lub na AWS / Azure? Jaka chmura jest "bezpieczna" z punktu widzenia obsługi i kontaktu z klientem?
#hosting #programowanie #chmura #serwery #stronywww #webdev #webmastering #strony #google
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky