Wpis z mikrobloga

Zaplusuj ten wpis, aby wziΔ…Δ‡ udziaΕ‚ w losowaniu 50 zΕ‚ πŸ’Έ

A jeΕ›li z okazji ŚwiΔ…t chcesz zrobiΔ‡ dobry uczynek, to czytaj dalej πŸ’ͺ

Mateusz napisaΕ‚ do mnie na priv. ChciaΕ‚am mu odmΓ³wiΔ‡ pomocy, ale im wiΔ™cej czytaΕ‚am jego postΓ³w i zadawaΕ‚am pytaΕ„, tym bardziej byΕ‚am pewna, ΕΌe ciΔ™ΕΌko przejΕ›Δ‡ obok jego problemΓ³w obojΔ™tnie. UwaΕΌam wrΔ™cz, ΕΌe to osoba, ktΓ³ra zasΕ‚ugujΔ™ na ŚwiΔ…teczny cud i na to, ΕΌeby spotkaΕ‚o jΔ… coΕ› dobrego, co wynagrodzi strasznΔ… traumΔ™, ktΓ³rΔ… przeΕΌyΕ‚ majΔ…c zaledwie 11 lat...

Od tego wΕ‚aΕ›nie wieku Mireczek @symulacjaszcescia cierpli na schizoidalne zaburzenie osobowoΕ›ci. Jego ΕΌycie to uwikΕ‚anie w nieustannym, wewnΔ™trznym konflikcie – miΔ™dzy potrzebΔ… samotnoΕ›ci a pragnieniem bliskoΕ›ci. DokΕ‚adniejszΔ… historiΔ™ znajdziecie w mini [wywiadzie[(https://wykop.pl/link/7615519/schizoidalne-zaburzenie-osobowosci-walka-o-normalnosc-wywiad-z-mateuszem) umieszczonym w wykopalisku.

ZachΔ™cam do przeczytania, a dla rozleniwionych pierogami i sernikami podsumowujΔ™, ΕΌe celem jest zebranie Ε›rodkΓ³w na 2 lata terapii..
PomoΕΌecie? ZrΓ³bmy komuΕ›, kto stara siΔ™ jak moΕΌe niezapomniane ŚwiΔ™ta. πŸ₯Ή
https://zrzutka.pl/a6xm83

#pomagajzwykopem #wykopefekt #rozdajo #schizoidalnezaburzenieosobowosci
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Moseva: standardowo niech kaΕΌdy robi ze swoim hajsem co chce. Ale znam typa z takΔ… samΔ… diagnozΔ… i ΕΌyje w miarΔ™ β€žnormalnie”, tzn. ma pracΔ™ i drugΔ… poΕ‚Γ³wkΔ™. Dla innych w odbiorze jest raczej dziwny i czasem teΕΌ jest czΕ‚owiekiem s--------m. WiΔ™c mnie Ε›rednio przekonuje ta zbiΓ³rka
  • Odpowiedz
Mireczek @symulacjaszcescia cierpli na schizoidalne zaburzenie osobowoΕ›ci. Jego ΕΌycie to uwikΕ‚anie w nieustannym, wewnΔ™trznym konflikcie

@Moseva: wcale bym siΔ™ nie zdziwiΕ‚, gdyby to byΕ‚o twoje multikonto i twoja kolejna osobowoΕ›Δ‡, a wewnΔ™trzny konflikt ktΓ³ry opisujesz to twΓ³j Mosevi problem od wielu lat Β―\(ツ)/Β―
  • Odpowiedz
  • 0
@Greensy: a jak normalny chłopak, który chce po prostu żyć jak inni to już nie zasługuje na wsparcie? ( ͑° ʖ̯ ͑°)
  • Odpowiedz
  • 0
@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: tak, Mateusz ma rentę 700 zł, ale chce normalnie pracować. Tylko póki co psycha siedzi. Ale cel jest taki że po terapii będzie mu się lepiej funkcjonowało i znowu da radę pracować.
  • Odpowiedz
  • 1
@general_row_grotecki: rozumiem, ja tak samo pomyΕ›laΕ‚am jak zobaczyΕ‚am proΕ›bΔ™. Ale potem ukazaΕ‚ mi siΔ™ obraz osoby, ktΓ³ra naprawdΔ™ chce ΕΌyΔ‡ β€œnormalnie” i jest zdeterminowana, tylko jest w pΔ™tli. Nie da rady pracowaΔ‡, bo psycha siedzi - musi iΕ›Δ‡ na terapiΔ™. Nie da rady iΕ›Δ‡ na terapiΔ™, bo nie ma kasy/pracy.
  • Odpowiedz