Aktywne Wpisy

Gmeras +833
zgubiles_sie_jelonku +610
Z ciekawości wszedłem w wyniki konsultacji projektu ws jawności cen nieruchomości.
Komentarz z pierwszej dziesiątki xd
To powinni zobaczyć wszyscy ci, którzy mówią, że konsultacje nie mają sensu.
#nieruchomosci
Komentarz z pierwszej dziesiątki xd
To powinni zobaczyć wszyscy ci, którzy mówią, że konsultacje nie mają sensu.
#nieruchomosci

źródło: pm
Pobierz
Nagrody: 2 x bon do empiku po 100 zł, jeden dla wygranego (W głosowaniu), drugi z pośród losująych:
Szczegóły tutaj
W skrócie nalezy zaplusować i/albo napisać co byście zmienili w Polsce pod względem politycznym gospodarczym itd. co byłoby gamechangerem. (Tylko sensowne pomysły)
Jutro finał i głosowanie na propozycje
#polityka #ekonomia #polska #gospodarka #konkurs #rozdajo
@januszdupa: a tak praktycznie to jak? teraz jakoś dieta plus uposażenie wynosi 17 tys. no i poiwedzmy jest zero procent PKB, za rok +4% a za dwa -4% jak by to wpływało (,mniej więcej) na to wynagrodzenie?
Wszystkie szczegóły znajdziesz tutaj ᶘᵒᴥᵒ
@Dot-On: Jedyne co byś osiągnął to zmianę polityki wyborczej z obietnic na deprecjonowanie kandydata przeciwnego. Zamiast planów tego co ktoś ma zrobić to byłoby pranie brudów i dziadków z Wehrmachtu (bo za to nie byłoby odpowiedzialności majątkowej/karnej jak proponujesz).
Generalnie zastosowanie wskaźników spowoduje rozwiązanie 2 ważnych problemów - 1. Politycznie ciężko jest mówić o podwyższeniu sobie pensji. To zawsze trudny temat i potem wychodzą takie smaczki, że politycy zarabiają
@januszdupa: hm..a ile zarabiają wg. Ciebie, dużo czy mało? Bo na moje zarabaiją mało, dlatego, nikt rozgarnięty tam nie idzie, bo zarobi komercyjnie więcej i dlatego kusi korupcja.
@januszdupa: myślę, że to myślenie życzeniowe