Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak legalnie ale najbardziej ostro można zareagować w przypadku kiedy ktoś ma dużego psa bez smyczy i kagańca. Pies jest agresywny i podlatuje do mojego, który jest na smyczy. Czy mogę np bez skrupułów z-----c psu, właścicielowi i wezwać policję? Czy mogę typa np obezwładnić, zatrzymać czy iść za nim do przyjazdu policji? Co z gazami, pałkami, nożami, kijami czy czymś takim. Jak w ogóle najlepiej reagować?

Mimo że sam posiadam psa to mam was psiarze już serdecznie dosc. Wczoraj ostatni raz zareagowałem spokojnie.

#psy #psiarze

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy mogę np bez skrupułów z-----c psu, właścicielowi i wezwać policję

@mirko_anonim: oczywiście że możesz z-----ć właścicielowi psa, oczywiście pod warunkiem, że chcesz sylwestrowe fajerwerki oglądać z okien aresztu śledczego.
Siły jak najbardziej możesz użyć, zgodnie z art25 KK, ale pamiętaj że musi być to uzasadnione. No i właściciela też bym nie bił, a tym bardziej nie robił zatrzymania obywatelskiego. Jak już to użyj gazu na kundla, z tego nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ty masz jakies zaburzenia? Podbiega pies, walisz profilaktycznie gazem ile wlezie. JESLI wlasciciel bedzie agresywny, to i jemu po oczach. Jesli przywalisz mu, a nie daj boze jakies zatrzymanie zrobisz, to zaraz bedziesz mial zarzuty odnosnie pobicia i nie daj boze pozbawienia wolnosci. Z jakimi gazami, palkami, bo nie rozumiem? Ty chcesz typa walic dodatkowo jakas pałą? No to szykuj pizame na zmiane do pierdla.
  • Odpowiedz
@Bestia_z_Jellystone: Zależy od sytuacji. Jak właściciel pieska zacznie się szarpać to raczej nikt nie założy sprawy za przywalenie gazem albo teleskopem w celu zaprzestania ataku. Oczywiście nie wolno wyskoczyć jako pierwszy.
  • Odpowiedz