Wpis z mikrobloga

Ech dziwne to wszystko. Byłeś młody. Budzisz się pewnego dnia i widzisz że w sumie do 50 już rzut beretem. Nie że jakiś żal czy coś ale no… za szybko ten czas leci. #ech
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdfghjkl a no właśnie. Może vipassana by pomogła. To taki obóz gdzie przez tydzień siedzisz z innymi ludźmi ale nikt nic nie mówi, nie ma telefonów ani niczego. Tylko ty. Wtedy to pewnie czas się zatrzymuje na trochę
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: wydaje mi się że ciągłość świadomości to tylko złudzenie i tak na prawdę żyjemy etapami i jesteśmy zupełnie innymi ludźmi na przestrzeni lat, posiadamy tylko mniej więcej wspólne wspomnienia. Jak np patrzę na swoje zdjęcie jak miałem 15 lat i przypominam sobie co wtedy robiłem, to uważam, że to byl zupełnie inny człowiek, który stopniowo zniknął, wyparował. Mam teraz cześć jego wspomnień i tyle. Tez mam poczucie że życie
  • Odpowiedz
@asdfghjkl no ja wczoraj oglądałem z synem Pingwiny z Madagaskaru Misję świąteczna który ostatni raz oglądałem... w 2005

Kurla gdzie się podziało ostatnie 20 lat ( ͠° °)
  • Odpowiedz
  • 38
@Makarow: mi wczoraj żona przypomniała sytuację jak byliśmy pierwszy raz z córką w kinie na gdzie jest nemo i po obejrzeniu czołówki pixar na początku myślała że to koniec i krzyknęła na całe kino „jeszcze raz!” I po seansie człowiek z obsługi zabrał nas do pomieszczenia z projektorem żeby sobie zobaczyła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@CherryJerry: chyba tak. Każdy kolejny rok to jak splunąć. Za dzieciaka rok szkolny zdawał się trwać wieczność a i same wakacje wydawały się trwać w nieskończoność. A teraz co to rok jest…nic
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: ten rok to i tak nienajgorzej wyszedł. W poprzednim, pod jego koniec sobie uświadomiłem że nie tak dawno był Sylwester a tutaj już znowu kolejny za 2 tygodnie. Cóż, przemijanie...
  • Odpowiedz
@Zbiersk podobno większość komorek w organizmie wymienia się w ciągu 7 lat i trochę można tak przyjąć że co 7 lat jesteśmy inni bo to dużo czasu i człowiek się zmienia szczególnie w młodym wieku.
  • Odpowiedz
Tez mam poczucie że życie szybko minęło ale to dlatego że tak naprawdę żyje od niedawna z nie moimi wspomnieniami.

@Zbiersk: To brzmi jak jakieś wyparcie.

chyba tak. Każdy kolejny rok to jak splunąć. Za dzieciaka rok szkolny zdawał się trwać wieczność a i same wakacje wydawały się trwać w nieskończoność. A teraz co to rok jest…nic

@asdfghjkl: Bo trzeba robić nowe rzeczy. Jak ktoś żyje tym samym
  • Odpowiedz