Wpis z mikrobloga

Szanowni, może ja jestem dziwny, może nie jestem typowym Polakiem, ale naprawdę nie odbieram stania 5-10-15 minut w kolejce w ciepłym, czystym, klimatyzowanym sklepie jako tortury. Nie ryczę, nie krzyczę, nie płaczę, że zaraz umrę gdy nie otworzą następnej kasy. Nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje, podejrzewam, iż z tego dobrobytu mocno się w tyłkach ludziom poprzewracało, że traktują sytuację gdy kilka minut stoisz w kolejeczce w ciepełku w Biedrze jako gigantyczną torturę. Ludzie przechodzili łagry Syberii, przechodzili przez obozy koncentracyjne, przechodzili przez bicie, tortury, głód, a teraz stara baba, która jest na emeryturze płacze, ryczy, drze się w sklepie bo stoi w kolejce już całe 60 sekund. Gdzie ci się spieszy, pani stara babo? Co pani ma do roboty? Ale by powyzywać to pierwsza. Jak patrzę na tych biednych pracowników handlu to naprawdę mi jest ich żal. Ile muszą znosić wyzwisk, obelg w imię tego, że ktoś nie jest w stanie postać kilka minut w kolejce. Te wieczne pretensje, krzyki-tylko jedna kasa...Tak, tylko jedna kasa bo nie ma ludzi chętnych do pracy w sklepach i kierownik sklepu nie wyczaruje nikogo innego. Takie życie i płacz, krzyk, Święty Boże nie pomoże gdy personelu brak, a chętnych do pracy w sklepie nie ma. Także bardzo bym prosił o trochę szacunku dla panów i pań siedzących na kasach, dla pań i panów uprawiających ten nędzny zawód, dla ludzi, którzy są zmuszeni tak zarabiać na chleb. Ja bym psychicznie nie wytrzymał, obrażany z każdej strony bo ktoś stoi całe 60 sekund w kolejce i to takie straszne, że zaraz z tego powodu umrze i musi wyartykułować swój żal do całego świata i musi wyżyć się na Bogu ducha winnym kasjerze czy kasjerce. Pamiętajmy o tym w ten przedświąteczny czas i zróbmy #wykopefekt dla tych biednych mróweczek w handlu poniewieranych, gryzionych i gnojonych codziennie w polskich sklepach za byle pierdołę. #wykopefekt #pracbaza #praca #zakupy #wesolychswiat #swieta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szanowni, może ja jestem dziwny, może nie jestem typowym Polakiem, ale naprawdę nie odbieram stania 5-10-15 minut w kolejce w ciepłym, czystym, klimatyzowanym sklepie jako tortury.

@tonaszepieklomezczyzn: Nie żeby coś, ale ogólnie normalni ludzie tak mają. Mnie na przykład jak same kolejki lub czasami mozolność zmęczonych kasjerek irytuje właśnie to narzekanie i wpychanie się głównie starych dziadów
  • Odpowiedz
@tonaszepieklomezczyzn:

Masz rację i tu się z Tobą zgodzę, jest tylko małe ale...

...czyli stoisz 10 minut w kolejce do jednej kasy, a widzisz, że są 4 nieobsadzone, natomiast na hali widzisz 5 pracownic, które wykładają towar, i c--j Cię strzela, bo widzisz, że organizacja pracy jest fatalna, i mają Cię w dupie. Generuje to zwykly, ludzki w---w, i to na Biedronkę, a nie na personel, który jest pod butem.
  • Odpowiedz
@tonaszepieklomezczyzn: znacznie bardziej mnie w-----a to że baba za mną nie może stanąć dalej niż 5 cm od mojej głowy i mi sapie albo popycha mnie wózkiem oraz to że często stoję w alejce w której nie ma miejsca bo stoje ja i paleta i zajmujemy całą szerokość alejki
  • Odpowiedz