Wpis z mikrobloga

@kobiaszu: heja hej siala la, trzeba siana wam. Więc zadzwońcie do bociana i bocian siana da.

Na wyborców PiS-u działa takie g---o. Myślą że im bocian siana da tak jak Kaczyński.
A to niestety trzeba oddać. Ale przynajmniej kupią sobie 50 kg karpia i 3 kasty wódki na 2 dni świętowania.
Tomek3322 - @kobiaszu: heja hej siala la, trzeba siana wam. Więc zadzwońcie do bocian...

źródło: podbocian

Pobierz
  • Odpowiedz
@kobiaszu jeśli to w ogóle jest prawda ze ćwierć społeczeństwa bierze chwilówki to jest dramat. Ćwierć społeczeństwa jest zbyt głupie żeby odłożyć 2k i woli oddać w ratach 4 czy 6k. Dramat
  • Odpowiedz
Ehhh wykopki jak zwykle żyja w swojej bańce, nawet nie zdajecie sobie sprawy ile osób w Polsce ma długi, a zwłaszcza kobiet na emeryturze. Dostaja jakies grosze w porównaniu do waszych wypłat i musza z tego zapłacic za mieszkanie, rachunki, leki, czesto spłacaja długi czy komorników. Zostaje Ci mniej niz 500zl na jedzenie, chemie itp. ale wiadomo ze jak nie odkladadz 100zl miesiecznie to jestes debilem albo znajdz prace xd. Tyle sie
  • Odpowiedz
@kobiaszu: tępa propaganda to jest sugerowanie, że ludzie w ciągu niecałych 12 miesięcy znacząco zubożeli i z bogactwa (za pis) popadli w nędzę (za ko). Gdzie nawet ciężko wskazać konkretną rzecz, która miałaby za to odpowiadać, bo to co zarzucają KO, to rzekome zaniechanie inwestycji, które nie zostały rozpoczęte.
  • Odpowiedz
@kobiaszu: ale było powiedziane o chwilówkach czy branie na raty 0% tez jest uznawane? Bo ja mogę wyłożyć kasę od razu, ale bardziej mi się opłaca wziąć na raty 0%. Czy to oznacza, że zadłużyłem się na święta?
  • Odpowiedz
@Mietek997

@kobiaszu jeśli to w ogóle jest prawda ze ćwierć społeczeństwa bierze chwilówki to jest dramat. Ćwierć społeczeństwa jest zbyt głupie żeby odłożyć 2k i woli oddać w ratach 4 czy 6k. Dramat

XD

Serio myślisz, że z 2 tysi oddają 6 bo ogórkowa tak napisała? Do zadłużenia liczy się wszystko raty 0 proc, odroczone płatności klarna paypo allegro pay, nawet chwilówki, które jak się odda w terminie to rsso
  • Odpowiedz
@Mietek997: chwilówki to nic złego, ale trzeba umieć czytać umowy. Sam brałem często w czasie studiów i wychodziło lepiej niż kredyt bankowy
  • Odpowiedz
jeśli to w ogóle jest prawda ze ćwierć społeczeństwa bierze chwilówki to jest dramat. Ćwierć społeczeństwa jest zbyt głupie żeby odłożyć 2k i woli oddać w ratach 4 czy 6k.

@Mietek997: dramatem jest nieumiejętność czytania ze zrozumieniem - raz, że niekoniecznie to chwilówki, dwa, że chwilówka użyta zgodnie z zamysłem (oddana w jednej kupie krótko po wzięciu) jest względnie tania, trzy, że to pewnie wliczyli zadłużenie na kartach kredytowych (a
  • Odpowiedz