Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Mietek997

@kobiaszu jeśli to w ogóle jest prawda ze ćwierć społeczeństwa bierze chwilówki to jest dramat. Ćwierć społeczeństwa jest zbyt głupie żeby odłożyć 2k i woli oddać w ratach 4 czy 6k. Dramat

Akurat wczoraj oglądałem Fakty. Prawda, 25% osób zadłuża się na święta, ale coś koło 10% to były chwilówki. Przeważało pożyczenie pieniędzy od rodziny/znajomych. Dalej przerażające dane, ale skala jednak mniejsza. No i trend był pozytywny, w zeszłym
  • Odpowiedz
@kobiaszu: jeżeli tyle ludzi bierze chwilówki to znaczy że gospodarka za twojej partii się sypie i januszexy nie wypłacają premii świątecznej. Nie każdy areczek skończył ekonomię
  • Odpowiedz
@geronimo80: kolejny, który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, cóż, tym razem odpisze bo być może pomogę również innym niezbyt ogarniętym - ludzie zarabiający minimalną nie odkładają na prezenty na święta, bo mają inne wydatki na które odkładają, jak na przykład OC samochodu, remont mieszkania, nieoczekiwana naprawa pieca gazowego albo wymiana zepsutej pralki na nową. Mam nadzieję, że pomogłem, pozdrawiam
  • Odpowiedz
@Xandress nie udało ci sie ogarnąć meritum, nabredziles chyba załapałeś jaką głupotę napisałeś czemu ludzie nie odkładają żeby nagle stwierdzić że piszesz o tym jak wygląda życie. Normalnie iks de
  • Odpowiedz