Aktywne Wpisy
hub_bub +11
Mega dziwi mnie wycena Meta i Alphabet.
Obecnie Google to kompletne dno, kompletnie nie radzą sobie z zalaniem wyszukiwarki przez strony tworzone przez AI.
Jak szukasz jakichś porad zakupowych czy sprzętowych to przekierowuje nawet nie na prawdziwe serwisy, tylko strony zapleczowe. Jak szukasz informacji o filmach - proponuje halucynacje napisane przez AI. Plotki nt. celebrytów - np. kto ile zarabia - wyświetla kompletnie nieprawdziwe serwisy ze zmyślonymi informacjami.
Jak
Obecnie Google to kompletne dno, kompletnie nie radzą sobie z zalaniem wyszukiwarki przez strony tworzone przez AI.
Jak szukasz jakichś porad zakupowych czy sprzętowych to przekierowuje nawet nie na prawdziwe serwisy, tylko strony zapleczowe. Jak szukasz informacji o filmach - proponuje halucynacje napisane przez AI. Plotki nt. celebrytów - np. kto ile zarabia - wyświetla kompletnie nieprawdziwe serwisy ze zmyślonymi informacjami.
Jak

RTX 4060 Ryzen 5 5600. W Kingdom Come 2 na ultra z DLSS 70-80 fps.
Mam tę kartę od roku i jest zaje*ista. Jedyna gra, z którą do tej pory musiałem iść na ustępstwa to Indiana Jones, a poza tym jest bajka. A ile się nasłuchałem od internetowych ekspertów, że mam kastrata i że za chwilę będę grał na minimalnych XD Beka z was.
Pozdrawiam z Henryczkiem <3
#gry #
Mam tę kartę od roku i jest zaje*ista. Jedyna gra, z którą do tej pory musiałem iść na ustępstwa to Indiana Jones, a poza tym jest bajka. A ile się nasłuchałem od internetowych ekspertów, że mam kastrata i że za chwilę będę grał na minimalnych XD Beka z was.
Pozdrawiam z Henryczkiem <3
#gry #
źródło: temp_file1366574635575997938
Pobierz

w nowym roku planuje wymienic moja leciwa juz 1080 na jakies nowsze gpu, tylko jasny gwint nie mam pojecia co jest lub co moze byc oplacalne. budzet pewnie cos kolo ~2,5k. jak to wyglada? rtx'y maja dlss ktore rzekomo jest op, amd ma fsr do ktorego dostep ma kazdy i jest gorsze + slabsza wydajnosc w raytracingu? A VRAM? gdzies czytalem ze 5060 ma miec tyle samo pamieci co moj 8 letni 1080 co dla mnie jest zartem xd pomocy :D
#gry #pcmasterrace #pytaniedoeksperta #pytanie #komputery
tym bardziej jak chcesz użyć RT to juz w ogóle niegrywalne na 8 w 1440p.
12GB vramu musi być jak podstawa w tych czasach, innych kart nawet nie ma po co rozważać. no chyba, ze ktoś chce grać w 720P czyli FHD z DLSS
RT lepsze u nvidii, ale też zależy od karty graficznej.
@janplasterek: Wiemy że to ty panie kurtka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 9YfUifF
Pobierz@janplasterek: które używają vram np frame gen xD
@artiom143: ja bardziej myślę o 4060 i jej konkurentach. 4060 ciągnie 110W pod obciązeniem, a np RX 7600 jakieś 50% więcej
https://www.purepc.pl/indiana-jones-and-the-great-circle-test-wydajnosci-wymagania-sprzetowe-opinia-recenzja?page=0,4
Średni fps prawie taki sam, spadki dużo większe na 4070 więc jak dla mnie XT jest tutaj lepsza
To, że gra ma w wymaganiach wsparcie dla sprzętowego rt to nie znaczy, że nie ma trybów gdzie to rt nie jest mocno
Wahalem sie miedzy 4070 12GB i 4060TI 16GB. Wzialem 4060ti 16GB. Zaplacilem 2100, a za 4070 musialbym dac 500zl wiecej za skok wydajnosci na tyle nieznaczacy dla mnie, ze uznalem go za niewart doplaty.
4070 to moim zdaniem maks., co mozna kupic majac w glowie budzet. Powyzej ceny robia sie juz wysokie i mozna je usprawiedliwic