Wpis z mikrobloga

@Chrum_Master: ja zaczynałem pracę w 2015 od razu po technikum jako sprzedawca w markecie budowlanym, a teraz jeżdżę jako przedstawiciel handlowy w tej samej branży, zarabiając 3x tyle co na początku - wystarczyło pouczyć się tego, co sprzedawałem i traktować "słabą" pracę jako przejściową ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@apeee Oni nie mają stałych i nie mają też żadnych perspektyw na podniesienie wynagrodzenia w takich zawodach.

Sam jestem na kredycie ale takim, który mogę spłacać bez zapożyczenia się u wujków i ciotek. Wynajem to strata kasy, kredyty nie są zle tylko trzeba zmierzyć czy faktycznie biorąc go pod kurek dasz radę spłacać.
  • Odpowiedz
@Chrum_Master: pomęczą się parę lat i później będzie lepiej. Nie mówię, że zrobią szkolenie, czy zmienią robotę i wpadnie + 50% więcej, ale wynagrodzenia rosną bez przerwy, nawet (albo zwłaszcza) te minimalne. Dzisiaj 3k raty, a 3k raty za 15 lat to inne pieniądze. Sam żałuję, że nie brałem większego kredytu na dom, bo już bym miał splacony, a kiedyś 200k za stan deweloperski wydawało się kosmosem (
  • Odpowiedz
@apeee: z mleka UHT czy innego dostępnego w sklepie masła nie zrobisz, chyba że masz dostęp do mleka prosto od krowy. Dopiero z śmietany 30% samodzielnie w domu zrobisz masło, ale przy cenie tej śmietany wątpię aby kiedykolwiek powstał zwrot inwestycji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@EmDeCe: swoją drogą airfryer i trmomix go dwa zupełnie różne bieguny jak dla mnie. Jedno to przyjemne i oszczędne urządzenie które można kupić za kilka stówek i naprawdę pomaga w codziennym gotowaniu a drugie to mlmowska maszyna za tysięce złotych za koszt której można wyposażyć pół kuchni.
  • Odpowiedz