Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +152
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

#niemcy
ale w sumie to poprzez aferę wizową pis pewnie jeszcze wzmocnił imigrancką frakcję w DE
@Krzysu: XDDDD Kto nawpuszczal najwięcej imigrantów? XD
@marcelus: co tam mówisz kolego?
źródło: FyLgPu6XwAIAKXP
Pobierz@Krzysu: obie ostatnie kadencje PiSu to imigranckie eldorado, w przeciwieństwie do PO. Jeżeli myślisz przez sekundę, że PiS przypisuje sobie jakąkolwiek zasługę na uzasadnionej podstawie, to zrób rodakom przysługę i nigdy więcej nie głosuj
Jak chcesz fajne statystyki to możesz sobie popatrzeć na strony rządowe i zobaczyć jak to nam Tusk ściąga teraz Kolumbijczków, bo to spokojni i poukładani ludzie. Więcej też z Bangladeszu,
źródło: Screenshot 2024-12-21 043108
Pobierz@meister_chlepka: W grudniu powstał raport końcowy z komisji o tych wizach, powiedz nam tu wszystkim ile tych wiz wydano nielegalnie oraz kto je wydał? A wtedy pogadamy o tej odklejce. :)
źródło: 1000049107
Pobierz@SzlachcicPolny: czyli rozdzierasz szaty o 13 tysięcy kolumbijczyków ale SETKI tysięcy muzułmanów nie robią na tobie wrażenia, zaskakujący fikoł.
Oczywiście płatne trolle których tutaj jest pełno będą zakłamywać rzeczywistość.
źródło: Clipboard02
Pobierz@l--RAD--l: Znowu przyszedłeś manipulować? Centra w porozumieniu z UE wymyślił twój PiS xDDD