Wpis z mikrobloga

#polityka #elonmusk #neuropa #4konserwy

Dzieje się dokładnie to jak pisałem przy wygranej Trumpa, melon będzie teraz wpływał na politykę innych państw tego typu tweetami plus finansowaniem jego opcji (wątek UK).

Jaranie się Elonem Muskiem w tym momencie to po prostu idiotyzm.

Regulacja mediów społecznościowych w UE potrzebna od zaraz
Need - #polityka #elonmusk #neuropa #4konserwy 

Dzieje się dokładnie to jak pisałem ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Need: Melon przeżywa teraz dokładnie taką samo fascynację rzekomo "wolnorynkowymi" partiami tak jak w Polsce każdy kuc w wieku 16-24lata korwinizmami( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nic nie zrobisz, z tego zwyczajnie w końcu się wyrasta.
  • Odpowiedz
  • 40
@notBart

Nie cenzura, chcesz działać na terenie UE? Pokazuj jak algorytm generuje zasięgi i farmi engagement, żeby to można było prześledzić od a do z, żeby sprawdzić czy to organiczny ruch czy wytworzony przez boty. Maksymalna przejrzystość ma być.
  • Odpowiedz
  • 445
@PietrekSpodKrakowa

Niestety, ale bzdura. Musk to megaloman, ktory dba o swój interes i własne ego. Na dodatek bardzo niebezpieczny, szczególnie dla Polski. Więc byłoby to zabawne gdyby to jakiś haha znany typ bez wpływu na nic pisał, ale tak nie jest patrząc na to ile czasu spędza z Trumpem.
  • Odpowiedz
  • 30
@notBart

Jeżeli uważasz, że to cenzura to chyba bierzesz definicje wolności słowa od tego południowoafrykańskiego emigranta - wolność słowa nie oznacza wolnosci od konsekwencji.

Albo to w końcu zrozumiemy albo dalej będziemy mieli hackowane demokrację przez chinoli i ruskow
  • Odpowiedz
Zamiast pozwolić ludziom decydować, co chcą czytać i w co chcą wierzyć

@datester:

Ale ludzie to nie są maszyny do racjonalnego myślenia. Nasze mózgi nie działają tak, że zapoznajemy się ze wszystkimi dostępnymi treściami i na ich podstawie wybieramy najlepszy dla nas światopogląd i sposób postępowania. To jeden z libertariańskich mitów.
Ścieżki naszego myślenia były wydeptane przez dom rodzinny, wychowanie, szkołę, książki i media które do
  • Odpowiedz
  • 37
@datester

Mało rozumiesz, w regulacji mediów społecznościowych nie chodzi o żadne ministerstwo prawdy tylko o jawność algorytmu to przede wszystkim uderzy w tiktoka, a nie Muska.

Co do reszty nie chce mi się specjalnie odnosić, bo to wysryw.
  • Odpowiedz
@Need: z tweetem się nie zgadzam, ale z tobą jeszcze bardziej

Sam jesteś regulacja. Sam się wyreguluj, bo powinienem móc pisać co chcę, a nie żeby jakiś urzędnik stał mi nad głową...
chigcht - @Need: z tweetem się nie zgadzam, ale z tobą jeszcze bardziej

Sam jesteś r...

źródło: tejnte7544

Pobierz
  • Odpowiedz